Ικανοποιητικες οι τιμες για το πασχαλινο τραπεζι

Αν και υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, ο κόσμος δεν παύει να τηρεί τις παραδόσεις και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βγήκε στην αγορά για να ετοιμάσει το πασχαλινό του τραπέζι. Από τη Μ. Πέμπτη αναμένεται η μεγάλη αγοραστική κίνηση στη δημοτική κρεαταγορά, ενώ κάποιοι άρχισαν να κλείνουν τις παραγγελίες τους δια τηλεφώνου από τώρα για να «προλάβουν» τον παραδοσιακό οβελία.

Όσον αφορά στις τιμές, τα ερίφια φέτος έχουν 9,40 ευρώ, ενώ τα αρνάκια έχουν «τσιμπημένη» τιμή σε σύγκριση με πέρσι, αν και οι τοπικοί κρεοπώλες προσπαθούν να προστατέψουν το καταναλωτικό κοινό προσφέροντας καλές τιμές.

Εντόπιο οβελία σε ικανοποιητικές τιμές υπόσχεται στο καταναλωτικό κοινό της περιοχής ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τρίχας, ο οποίος τονίζει ότι «τα δικά μας κρέατα είναι εντόπια. Δεν έχουμε στην αγορά μας ούτε ένα εισαγόμενο αμνοερίφιο. Γι’ αυτό ο κόσμος μπορεί να κοιμάται ήσυχος, να ψωνίζει άφοβα από τον παραδοσιακό κρεοπώλη». Σχετικά με την αγοραστική κίνηση αναφέρει ότι «ακόμα είναι νωρίς. Τώρα οι πελάτες παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν τις παραγγελίες τους. Αλλά από τη Μ. Πέμπτη μέχρι και το Μ. Σάββατο θα έχει πολύ κίνηση, όπως κάθε χρόνο, και ο κόσμος θα τα απορροφήσει όλα».

Όσον αφορά στις τιμές, διαβεβαιώνει ότι οι τοπικοί κρεοπώλες προστατεύουν το καταναλωτικό κοινό και προσπαθούν να τους έχουν καλές τιμές. «Τα ερίφια που πέρσι είχαν 11 ευρώ, φέτος τα έχουμε με 9,40 ευρώ, δηλαδή μια πτώση της τιμής κατά 1,5 ευρώ. Το αρνάκι που έχει λίγο τσιμπημένη τιμή το πουλάμε με 9,40 ευρώ, ενώ πέρσι το είχαμε με 8-8,20 ευρώ γιατί ήρθαν στην αγορά μας οι ξένοι και απορρόφησαν ένα μεγάλο αριθμό από τα αρνιά και τα πουλάνε στην Αθήνα από 13 ευρώ και πάνω. Αλλά αυτό δεν οφείλεται σε μας. Εμείς προσπαθήσαμε να αφήσουμε τις τιμές πολύ κάτω για να μπορέσει ο κάθε καταναλωτής να κάνει τα απαραίτητα ψώνια».

Χρήσιμη συμβουλή προς το καταναλωτικό κοινό δίνει ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Τρίχας, ο οποίος συνιστά στους καταναλωτές «να μην πηγαίνουν και σφάζουν στα μαντριά», αλλά να αγοράζουν κρέατα από τα καταστήματα, αφού διαβεβαιωθούν για τη σφραγίδα που πρέπει να υπάρχει. «Να παίρνουν κρέατα από υπεύθυνους ανθρώπους ώστε να είναι ελεγμένα από τους κτηνιάτρους διότι κυκλοφορούν πολλές αρρώστιες», συμβουλεύει στους καταναλωτές ο κ. Τρίχας και εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.