Ικανοποιηθηκαν τα αιτηματα του Σωματειου Φωτογραφων Ροδοπης

Θα παραμείνει στην αρμοδιότητά τους η λήψη φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

Σε διαμαρτυρίες και τρίωρη στάση εργασίας είχε πρόσφατα προβεί το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, αντιδρώντας στις αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την έκδοση νέων ταυτοτήτων. Σύμφωνα με αυτές, τις φωτογραφίες θα αναλαμβάνουν επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα που θα διαθέτουν ειδικά μηχανήματα τοποθετημένα από εταιρείες.
 
Όπως είχε υποστηρίξει τότε ο πρόεδρος του Σωματείου Φωτογράφων Νομού Ροδόπης, κ. Γιάννης Γκόρης οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης περί ασφάλειας των φωτογραφιών και μείωσης κόστους της έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων για τους πολίτες με τη νέα απόφαση είναι αστήρικτοι, ενώ το νέο σύστημα πρόκειται να στερήσει από τους φωτογράφους ένα κομμάτι της δουλειάς τους που, σύμφωνα με τον ίδιο, υλοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα.
 
Τα επιχειρήματα του Σωματείου Φωτογράφων Νομού Ροδόπης αλλά και όλων των Σωματείων Φωτογράφων της χώρας φαίνεται πως βρήκαν ευήκοα ώτα, μιας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, όπως συνάγεται από ανακοίνωση του Σωματείου Φωτογράφων της περιοχής μας, αποφάσισε να παραμείνει η λήψη φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες στην αρμοδιότητα του κλάδου φωτογράφων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η Ομοσπονδία θα ήθελε να σας ευχαριστήσει που σκύψατε στο πρόβλημα και κατανοήσατε τις θέσεις των φωτογράφων.
 
Μετά και την επικοινωνία που κατ’ εντολή σας είχαμε με τον γ.γ. του υπουργείου, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να μείνει η λήψη φωτογραφιών σε μας.

Αναμένουμε να ειδοποιηθούμε για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, και παραμένουμε στη διάθεσή σας ώστε να βοηθήσουμε σε ό,τι μας αναλογεί για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση του έργου της έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.