Ικανοποιηση στους κυνηγους για τις αδειες θηρας

Νωρίτερα, και στις ίδιες τιμές με τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινά η έκδοση των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-19

Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας τη δυνατότητα που έδωσε το υπουργείο για την έκδοση των αδειών θήρας ένα μήνα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, κάτι που ομαλοποιεί τις διαδικασίες και για τα μέλη τους.
 
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου δημοσιεύτηκαν οι δύο απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, δηλαδή η ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικούς Συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας διά μέσου αυτών.
 
Τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά, όπως έχει γίνει από το 2015 και μετά. Η δυνατότητα έκδοσης των αδειών δόθηκε γιατί για πρώτη φορά οι αποφάσεις για αυτές διαχωρίστηκαν από την έκδοση της ΥΑ για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου».
 
Αυτό είχε αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός τόσο στους κυνηγετικούς συλλόγους όσο και στις δασικές υπηρεσίες, ώστε οι κυνηγοί να προλάβουν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.
 
«Βοηθάει πάρα πολύ, γιατί δεν γίνεται αυτό το τρελοκομείο που γινόταν καθώς προσπαθούσαμε να βγάλουμε άδειες για περίπου 2.000 μέλη μέσα σε μία εβδομάδα» σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Καραφύλλης, που εξήγησε πως ανακουφίζεται η πίεση και σε αυτούς και το δασαρχείο.
 
Έτσι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, και οι κυνηγοί θα μπορέσουν να είναι έτοιμοι χωρίς προβλήματα για την κυνηγετική περίοδο.
 
Από ό,τι φαίνεται το Υπουργείο έχει σκοπό να συνεχίσει αυτή την πρακτική και στο μέλλον, κάτι που ο κ. Καραφύλλης θεωρεί λογικό γιατί πέρα από τη διευκόλυνση προς τους κυνηγούς και τις υπηρεσίες, βοηθά και οικονομικά τα κράτος, το οποίο θα εισπράξει νωρίτερα εκατομμύρια ευρώ, που βγάζει από τις άδειες.
 
Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.