Ικανοποιηση απο τον πρωτο μηνα λειτουργιας των υπογειων καδων στην Κομοτηνη

Αποφασισμένος να επεκτείνει το μέτρο ο Δήμος Κομοτηνής σε όλη την πόλη και τους οικισμούς

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η λειτουργία των υπόγειων κάδων στην Κομοτηνή, με το ειδικό απορριμματοφόρο να κάνει την αποκομιδή των κάδων σε τακτά διαστήματα.
 
Η αποκομιδή των κάδων γίνεται κάθε δύο μέρες, συνήθως το μεσημέρι, και μέχρι τώρα δεν φάνηκε να έχουν υπάρξει ιδιαίτερα προβλήματα τόσο με την λειτουργία των κάδων όσο και με την αποκομιδή τους.
 
Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ισμαήλ Λεβέντ, το μόνο σημείο όπου υπήρξαν κάποια θέματα ήταν ο χώρος της δημοτικής αγοράς, όπου κάποιοι προτιμούσαν να πετάν απορρίμματα στους παρακείμενους κάδους ανακύκλωσης, κάτι που όμως λύθηκε με την μετακίνησή τους μακρύτερα.
 

Μέχρι τώρα η όλη προσπάθεια θεωρούν πως πηγαίνει καλά, για αυτό και ο Δήμος θα προμηθευτεί ακόμα ένα απορριμματοφόρο με γερανό, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που πάθει κάποια βλάβη αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.
 
Άλλωστε ο Δήμος είναι αποφασισμένος να το προχωρήσει, και αν όλα πάνε καλά οι κλασικοί κάδοι των σύμμεικτων απορριμμάτων, θα εξαφανιστούν, και θα αντικατασταθούν πλήρως από τους υπόγειους.
 
Ένα από τα θετικότερα σημεία αυτών των κάδων, τόνισε ο κ. Λεβέντ, θα φανεί το καλοκαίρι, γιατί σε αντίθεση με τους κλασικούς κάδους, στους οποίους τα σκουπίδια είναι εκτεθειμένα και μοιραία δημιουργούνται οσμές, αυτοί είναι κλειστοί, δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία των σκουπιδιών και έτσι μειώνονται και οι οσμές.
 
«Είναι πιο λειτουργικό και πιο καθαρό» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.