Ικανοποιηση απο την ανακοινωση της Διακομματικης για τη Θρακη

Στήριξη και αισιοδοξία εκφράζουν παραγωγικοί και πολιτικοί φορείς της Ροδόπης

Με ικανοποίηση δέχθηκαν παραγωγικοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής την ανακοίνωση για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη στη Θράκη.
 
Αρχής γενομένης από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος με την ανακοίνωση της εξέλιξης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία, νιώθοντας όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, ηθικά δικαιωμένος για την υιοθέτηση της ιδέας του, για την οποία πάλευε τα τελευταία χρόνια με επιμονή.
 
Υπενθυμίζεται άλλωστε στην ανακοίνωση του βουλευτή πως «αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2010 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρωτοστάτησε στον αγώνα για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, πιστεύοντας ότι η Θράκη έχει ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης και διαχρονικής στήριξης από την Πολιτεία. Όχι μόνο γιατί το χρειάζεται αλλά και γιατί το δικαιούται.
 
Γι’ αυτό το λόγο το 2014 είχε συγκεντρώσει 57 υπογραφές Βουλευτών, με πρώτους τους Θρακιώτες και τελευταία την υπογραφή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Την επιστολή αυτή την κατέθεσε στον τότε Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμάρακη και στη συνέχεια στην επόμενη Πρόεδρο κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δυστυχώς όμως τότε το εγχείρημα δεν προχώρησε, διότι κάποια εκ των Κομμάτων δεν ανταποκρίθηκαν. Το αίτημα όμως το κράτησε ζωντανό προχωρώντας στην έκδοση σχετικής μελέτης, τόσο στα ελληνικά το 2016, όσο και στα αγγλικά το 2018 υπό την αιγίδα του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο «Θράκη: Το επόμενο Βήμα..» των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
 
Το αίτημα επικαιροποιήθηκε προς τον σημερινό Πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κομοτηνή και η σημασία του αναδείχθηκε, τόσο εθνικά όσο και αναπτυξιακά, μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Θράκη κατά την οικονομική κρίση και φυσικά μετά τα επεισόδια στον Έβρο».
 

Ε. Στυλιανίδης: «Να δημιουργήσουμε μια στέρεη βάση εθνικής συνεννόησης, ώστε η Θράκη μας να αναπτυχθεί οικονομικά»

 

Σε σχετική του δήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε:
 
«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι με την σημερινή του πρόταση για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, δικαιώνει τους αγώνες και τις προσπάθειες χρόνων της τοπικής μας κοινωνίας. Συγχαίρω την άξια και πολύπειρη συνάδελφο Ντόρα Μπακογιάννη για το ρόλο που αναλαμβάνει. Πιστεύω ότι έχει το κύρος, τη γνώση και τη θέληση που απαιτείται για να μας βοηθήσει να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία αυτό το εγχείρημα. Ενόψει της κρίσιμης περιόδου που ξεκινά είναι σημαντικό για την πατρίδα μας να δημιουργήσουμε μια στέρεη βάση εθνικής συνεννόησης, ώστε η Θράκη μας να αναπτυχθεί οικονομικά διεκδικώντας το μερίδιο που της αντιστοιχεί από το πακέτο των 32 δις που διεκδικεί η Ελλάδα δημιουργώντας αντίστοιχες θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί δήμογραφικα, να αναδειχθεί διεθνώς και να θωρακιστεί εθνικά»
 

Αντώνης Γραβάνης: «Ευκαιρία για αναδιαμόρφωση της αναπτυξιακής κατεύθυνσης»

 
Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης ο οποίος επεσήμανε πως: «η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και η επιλογή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ως προέδρου, είναι πολύ θετική και αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου μας.
 
Είναι μία ευκαιρία για αναδιαμόρφωση της αναπτυξιακής κατεύθυνσης.
Η Θράκη είναι μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, που δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει, προς όφελος της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Ως Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για τη Θράκη και τη Ροδόπη».
 

Ανέστης Βαφειάδης: «Θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο και μέσο»

 

Με το άγγελμα της είδησης για την πρωτοβουλία σύστασης της επιτροπής, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό. Σε αυτή δηλώνει τη στήριξη της ΟΕΒΕΣ στο εγχείρημα.
 
Ολόκληρη η επιστολή είναι η εξής:
 
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία σας για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Ανάπτυξη της Θράκης.
 
Φρονούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ειδικά στην ακριτική περιοχή της Θράκης, η ανταπόκρισή σας στο αίτημα των τοπικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων για την σύσταση της επιτροπής ανάπτυξης αλλά και η επιλογή μίας έμπειρης πολιτικού και γνώστη των τοπικών πραγμάτων, της κ. Μπακογιάννη, στο τιμόνι της επιτροπής αυτής αποτελεί απόδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντός σας για την περιοχή μας και των προθέσεών σας για την ουσιαστική της αναβάθμιση και ανάπτυξη.
 
Προσωπικά με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης και σύσσωμο το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο και μέσο, προσβλέποντας στην ουσιαστική και ταυτόχρονα λυτρωτική, για τους επιχειρηματίες της περιοχής, τους οποίους εκπροσωπούμε, αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και των αυριανών πάσης φύσης προκλήσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.