Ικανοποιηση αλλα και ανησυχια στο παζαρι της Κομοτηνης

Οι πωλητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στη Λαϊκή Αγορά μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας

Αδιάθετα έμειναν πολλά από τα προϊόντα το προηγούμενο διάστημα, με κάποιους να αναγκάζονται να τα πετάξουν

 
Ομαλά κύλησε το πρώτο παζάρι, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το Σάββατο 2 Μαΐου, μετά από σχεδόν 2 μήνες «απουσίας», με παραγωγούς και επισκέπτες να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.
 
Ο χώρος της λαϊκής αγοράς ήταν αποκλεισμένος περιμετρικά, με την είσοδο να εποπτεύεται από στελέχη του Δήμου Κομοτηνής, που μάλιστα αυτή, την πρώτη μέρα λειτουργίας, μοιράζουν γάντια και μάσκες στην είσοδό του.
 

Στην λαϊκή βρισκόταν, τηρώντας τις αποστάσεις των 5 μέτρων (ή και περισσότερων) οι παραγωγοί από το Δήμο Κομοτηνής, που μπόρεσαν να παραθέσουν τα προϊόντα τους για πρώτη φορά μετά από καιρό, στους πολίτες της Κομοτηνής που έσπευσαν να τα αγοράσουν.
 
Οι πωλητές βρισκόταν πάντως μεταξύ δύο καταστάσεων: ικανοποίησης για το γεγονός ότι επαναλειτούργησε το παζάρι, και ανησυχίας για το αν θα τηρηθούν τα μέτρα ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί κάθε Σάββατο.
 
Γιατί όπως σημείωσαν κάποιοι εξ αυτών, υπήρχαν περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, μιας και δεν υπήρχαν αγορές σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναγκάζονται να τα πετάνε, σε αντίθεση με συναδέρφους τους, ακόμα και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που διέθεταν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές που συνεχίστηκαν να γίνονται κατά την περίοδο των περιορισμών.


 
Παράλληλα ανέφεραν πως οι λαϊκές είναι κατά βάση ασφαλείς, γιατί πολλά από τα μέτρα αποστασιοποίησης τηρούνται λόγω της φύσης τους, και ίσως και περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαν μέσα σε κλειστά σουπερμάρκετ.
 
Για αυτό και προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να τονίσουν και προς τους πελάτες τους ότι θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις και οι κανόνες, για να συνεχίσει να λειτουργεί η αγορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.