Ικανοποιηση Α. Γραβανη απο την καταθεση του νομοσχεδιου για τις μικροπιστωσεις

«Θα δώσει ανάσα ρευστότητας»

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις στη Βουλή χαιρετίζει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης. Ο κ. Γραβάνης κάνει λόγο για έναν αγώνα που παίρνει τον δρόμο της δικαίωσης καθώς εκτιμά πως από τον συγκεκριμένο μηχανισμό θα ωφεληθούν τα μέγιστα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Γραβάνης επισημαίνει:

«Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνάψουν δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα χορηγούνται χωρίς προσημείωση.

Το 2017 είχαμε τονίσει πρώτη φορά, ως συνδυασμός Συμφωνία Ανασυγκρότησης για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού μικροπιστώσεων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των τραπεζών για τις μικρές επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Παράλληλα είχα δημοσιεύσει άρθρο στην ιστοσελίδα euractiv.gr, ( https://www.euractiv.gr/…/evropaikes-ependysis-ke-epimelit…/ ) που ανέλυσα την σκοπιμότητα υλοποίησης του εγχειρήματος, βασιζόμενο σε καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σε δύο συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, είχα αναλύσει την συγκεκριμένη πρόταση ως μοναδική διέξοδο των επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση, λόγω της διστακτικότητας των τραπεζών.

Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας του μηχανισμού για παροχή μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζικά κριτήρια, άμεσα, ώστε να δοθεί ανάσα ρευστότητας.

Συνεχίζουμε με επιμονή και υπομονή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.