Ιφταρ απο τους Ιεροδιδασκαλους της Θρακης

Το διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά το Σωματείο Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας

Μεγάλη συμμετοχή για ακόμη μια χρονιά είχε το Ιφτάρ που διοργάνωσαν το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου τα μέλη του Σωματείου Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας στην Ροδόπη.
 

Οι ιεροδιδάσκαλοι συγκεντρώθηκαν μαζί με τις οικογένειες, τους συγγενείς τους φίλους και του μαθητές τους για να συνφάγουν σε αυτή την εορτή του Ραμαζανιού, που, όπως είναι γνωστό, οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε όλη την ημέρα μέχρι τη δύση του ηλίου.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μεμέτ Μουσταφά, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του Ιμάμη εδώ και 40 χρόνια στον οικισμό των Αμφίων, το Σωματείο, που δημιουργήθηκε το 2013, κάλεσε περίπου 1.000 άτομα να συμμετάσχουν, με το κοινό να τους αγκαλιάζει με την παρουσία τους.


 
Συνολικά στη Θράκη σε δύο Συλλόγους υπάρχουν περίπου 120 Ιεροδιδάσκαλοι, από τους οποίους οι 80 είναι σε τεμένη, με το Ιφτάρ να γίνεται σε διαφορετική περιοχή κάθε χρόνο (πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη).


 
Να σημειωθεί πως στο Ιφταρ παρέστησαν και εκπρόσωποι του Μουφτή Κομοτηνής, αλλά και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Σωματείου για την πρόσκλησή του, σημειώνοντας πως εκδηλώσεις σαν και αυτές είναι πολύ θετικές, και ευχήθηκε να έχουν υγεία και ευτυχία και να συνεχιστεί αυτό το Ιφταρ και τα επόμενα χρόνια.


 
Σημείωσε δε πως το ελληνικό κράτος ενδιαφέρεται για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, και πρέπει να συνεχίσει να ενδιαφέρεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.