Ιερεας «ξαφριζε» εικονες, αποτμηματα λειψανων και εκκλησιαστικα αντικειμενα!

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε Ναούς της Καβάλας και σε Ιερά Μονή των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων.
 
Οι αστυνομικοί ταχτοποίησαν τα στοιχεία 34χρονου, ιερέα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.   
 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 34χρονος είχε αφαιρέσει από δύο Ιερούς Ναούς στο νομό Καβάλας και από μία Ιερά Μονή στο νομό Ιωαννίνων συνολικά:
·         15 ξύλινες εικόνες Αγίων
·         αποτμήματα λειψάνων Αγίων
·         1 Ιερό Ευαγγέλιο, και
·         πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 34χρονου και σε μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 1 ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
 
Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, ενώ 1 Ιερό Ευαγγέλιο, 6 ξύλινες εικόνες Αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.