Ηδυσμενω λογω

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ηδυσμένω λόγω» που διοργάνωσε το Ωδείο Μενέλαου Συκάκη σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Ροδόπης που είχε ως σκοπό την αρμονική παρουσίαση των τριών μορφών της τέχνης, ποίησης, χορού και μουσικής.

Η προσπάθεια αυτή της παντρειάς της κλασικής μουσικής με την ποίηση αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κομοτηνής, αφού από τις 6.30 το απόγευμα ο κόσμος άρχισε να κατακλείνζει την αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης μας για να παρακολουθήσει αυτή την όμορφη εκδήλωση που έδωσε μια νότα διαφορετική στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Οι λειτουργοί του χώρου της εκπαίδευσης, οι εκπρόσωποι των διάφορων τοπικών φορέων, οι πολιτικοί του τόπου, αλλά και οι κάτοικοι της Κομοτηνής έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση όπου τους δόθηκε ευκαιρία να απολαύσουν την άξια βραδιά, αλλά και την ανακαινισμένη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που ξεχωρίζει με την άψογη αισθητική της, αλλά και την καλή ακουστική και θεωρείται πλέον από τους όμορφους και καλύτερους χώρους της πόλης μας.

Αρμονία ποίησης, χορού και μουσικής

«Ηδυσμένω λόγω», ο τίτλος της εκδήλωσης που δανείστηκαν οι φιλόλογοι του Συνδέσμου από τον ορισμό της τραγωδίας του Αριστοτέλη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ιδέα της κ. Ουρανίας Παπαδοπούλου, υπεύθυνης του Ωδείου Μ. Συκάκη που είχε σκοπό να δέσει την κλασική μουσική με την ποίηση. «Ηδυσμένω λόγω» σημαίνει λόγο που έχει ρυθμό, αρμονία και μελωδία. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι «πρωταγωνιστές» της όλης εκδήλωσης ήταν η ποίηση, η μουσική και ο χορός σε μια προσπάθεια συγκερασμού αυτών των τριών μορφών της τέχνης. «Η εκδήλωση γίνεται σε πολύ όμορφο χώρο. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο και χαιρόμαστε που μας εμπιστεύτηκαν τον χώρο αυτό. Πιστεύω ότι θα είμαστε ανάλογοι των προσδοκιών. Η τελευταία μας εκδήλωση είναι ένα Φιλολογικό απογευματινό, αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαράκη», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ροδόπης κ. Δώρα Κάσσα.

Η ποίηση των νεότερων ποιητών σε αρμονική συνάντηση με την κλασική μουσική και τον κλασικό χορό έδεσαν πάνω στη σκηνή μέσα από την απαγγελία ποιημάτων από τους ηθοποιούς, Μυρσίνη Λαντζουράκη και Φιλοποίμην Ανδρεάδη, σε μουσική συνοδεία από τους μουσικούς τον Γιώργο Γιουρτσίδη, την Αλίκη Διαμαντίδου, την Μαρία Κηπουρού, την Βάγια Μαρκοπούλου, την Ινώ Παπαδοπούλου και τον Γεράσιμο Σταθόπουλο και χορογραφίες από κλασικό μπαλέτο σε ερμηνεία της σπουδάστριας χορού Όλγας Μουρουζίδου (σε χορογραφία της Μαρίνας Στυλίδου), μια ομάδα που κατάφερε να συνδυάσει αυτές τις μορφές της τέχνης ώστε να φτάσει στο καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Αξίζουν συγχαρητήρια και τα καλύτερα λόγια για αυτή την επίπονη δουλειά που πρόσφεραν για το κοινό της Κομοτηνής τόσο η διοίκηση του Ωδείου Μενέλαου Συκάκη, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων, όσο και οι ερμηνευτές της εκδήλωσης γιατί προσπάθησαν να χαρίσουν στους συμπολίτες τους ένα ωραίο κυριακάτικο απόγευμα, μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.