Ιδιαιτερα επιτυχης ο χορος του Πολιτιστικου Συλλογου Αιγειρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο κέντρο «Ποσειδώνειο» ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου τον οποίο τίμησαν με την παρουσία του αιρετοί του νομού αλλά και πλήθος κόσμου. Πριν την έναρξη του χορού παρουσιάσθηκε στους παρευρισκόμενους μέσω φωτογραφιών ένα μέρος των δραστηριοτήτων του συλλόγου στα τρία χρόνια επαναδραστηριοποίησής του.

 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου κ. Μηνόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του συλλόγου, αλλά και στις προσπάθειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για στήριξη του έργου των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος έκανε επίσης αναφορά στο έργο του συλλόγου, τονίζοντας ότι «το υλικό που προβλήθηκε είναι ένα μικρό κομμάτι από την δουλειά που έχει γίνει. Αν μάλιστα δούμε ότι όλα αυτά έγιναν αυτά τα τρία χρόνια από την ημέρα που επαναδραστηριοποιήθηκε ο σύλλογος δείχνει το μεγάλο δυναμισμό που έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τη δυναμική προσφορά τους για να αναδείξουν τον τόπο, την περιοχή μας, την έδρα του δήμου μας και μάλιστα το χορευτικό του να αποτελεί το μόνιμο πρεσβευτή μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και έξω από αυτήν και να μας κάνει περήφανους». Ο κ. Λίτσος αναφέρθηκε στην στήριξη του δήμου προς το σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την ιδιαίτερη δυναμική που ανέπτυξε η Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη στήριξη του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής ευχαριστώντας τον κ. Μηνόπουλο.

 

Ο δήμαρχος Αιγείρου έκανε αναφορά και στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής ενημερώνοντας για τη συνάντηση της ΤΕΔΚ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, όπου όπως είπε «η ΤΕΔΚ Ροδόπης συμφώνησε οι νέοι δήμοι  να μην είναι λιγότεροι από τέσσερις με μια μικρή δική μου διαφωνία που στηρίζονταν σε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι μια από τις τέσσερις έδρες θα πρέπει να είναι αυτή του δήμου Αιγείρου, διαφορετικά σας ενημερώνω ότι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι αν ο δήμος Αιγείρου δεν είναι έδρα νέου δήμου τότε επιθυμεί τη συνένωσή του με το Δήμο Κομοτηνής και με κανέναν άλλο δήμο».

 

Χαιρετισμόν επίσης απηύθυνε ο εκπρόσωπος του υφυπουργού στον πρωθυπουργό κ. Πεταλωτή, ο κ. Χάρης Κυριάκου, που μετέφερε τις ευχές του υφυπουργού για το νέο έτος, αλλά και στη στήριξή του στο έργο του συλλόγου.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ευριπίδης Κούκος ευχαρίστησε τους παρόντες για την παρουσία τους και για τη στήριξή τους προς το Σύλλογο, δίνοντας την υπόσχεση ότι και στο μέλλον ο σύλλογος θα συνεχίσει ενωμένος και με δυναμισμό να δίνει το “παρών” του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης –Έβρου καθώς και το δήμαρχο της Αιγείρου για την στήριξη που παρέχουν στο σύλλογο.

 

Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας που ανέδειξε τυχερό της βραδιάς τον πατέρα Ιωάννη Δίγκα. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο και συγκεκριμένα στο «Η τοπογραφία της Παλιάς Μεσημβρίας» της Ευτέρπης Θεοκλίεβα, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση και για την οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο πρόεδρος της Διευρυμένης κ. Μηνόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι το “παρών” έδωσε στην εκδήλωση και ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγείρου κ. Θεόδωρος Γκαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημητρούλα Αλμπανίδου, Γιώργος Ραχμανίδης, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης κ. Τζανίδης, η δημοτική σύμβουλος του δήμου Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Παντελής Μαγαλιός.

 

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.