«Ιασμος Park»

Το Σάββατο 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο Arcadia, παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VITA DEVELOPMENT Αιμίλιο Αλεξιάδη, το project του νέου αναπτυξιακού έργου που υλοποιήθηκε στον Νομό Ροδόπης και αφορά στο Εμπορικό Κέντρο «Ίασμος PARK».

Παρόντες στην παρουσίαση ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο πρόεδρος της VITA DEVELOPMENT κ. Βασίλης Μουχτάρης, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, η αντινομάρχης κ. Σίμπελ Μουσταφαογλου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Κυριάκος Αμούτζας, ο δήμαρχος Μαρώνειας κ. Χρήστος Παπανικολάου, ο πρόεδρος κοινότητας Οργάνης κ. Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος της κοινότητας Κεχρου κ. Καδήρ Χαφουζ Χοτζα, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελίδης, ο αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ Ροδόπης κ. Κυριάκος Κροκός, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο κ. Στυλιανίδης ο οποίος τόνισε τη σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή: «Είναι προνόμιο για την περιοχή μας να προτίθεται να φιλοξενήσει μια τέτοια επένδυση, διότι δημιουργείται ουσιαστικά και μία νέα δυναμική προσέλκυσης καταναλωτών στη μικρή αγορά της Ροδόπης. Είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτή η επένδυση δεν απευθύνεται μόνο στη τοπική αγορά των 60-70.000 καταναλωτών αλλά στην περιφερειακή αγορά των 238.000 καταναλωτών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και εάν λάβουμε υπ όψιν μας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, όπως παρουσιάστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου από τους εκπροσώπους και της Εγνατίας Α.Ε., η απόσταση που θα χωρίζει την επένδυση αυτή από περίπου 1,5 εκατ. καταναλωτές Έλληνες, είναι μικρότερη από μία ώρα. Παράλληλα, εκτός από το 1,5 εκατ. των Ελλήνων καταναλωτών που προσπαθούμε να προσελκύσουμε στο νομό μας, θα απευθυνόμαστε μετά το τέλος του 2010 σε 2 εκατ. καταναλωτές που θα κατοικούν πάνω από τα βόρεια σύνορά μας και οι οποίοι θα χρειάζονται για να έρθουν στη Κομοτηνή 24 λεπτά. Επομένως τέτοιου είδους ποιοτικές επενδύσεις θα αποσκοπούν όχι στο να απευθυνθούν σε μία τοπική αγορά αλλά σε περιφερειακή και διεθνή με δυναμικό περίπου 3.000.000 καταναλωτές».

Έπειτα, ο κ. Στυλιανίδης, τόνισε τις θετικές επιπτώσεις του έργου για τους εμπόρους και τους εργαζομένους της περιοχής: «Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει περίπου 1.300 θέσεις εργασίας και θα δώσει δυνατότητα προνομιακής εγκατάστασης σε τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν εκεί να προβάλλουν τα προϊόντα τους, χωρίς να διαταραχθεί το στάτους που σήμερα απολαμβάνουν στην εσωτερική αγορά της Ροδόπης. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύω ότι και η περιοχή θα αναδειχθεί και πρόσθετες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε μια περίοδο που κατά κανόνα οι οικονομίες των κρατών χάνουν θέσεις εργασίας αλλά και διαφορετικά, με θετικά οικονομικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουχτάρης αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη της επένδυσης που ανέρχονται «στα 50.000 ευρώ και με τα οποία θα κατασκευασθεί ακίνητο το οποίο έχει παραχωρήσει με ανταποδοτικά οφέλη ο Δήμος Ιάσμου» και στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες του Ομίλου Εταιρειών VITA που «ασχολείται με την ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κύριο αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία έργων μεγάλης κλίμακας, σχήματα retail μικτής χρήσης, εμπορικά, επιχειρηματικά και θεματικά πάρκα. Ο Όμιλος φέρνει καινοτομίες, φαντασία, νέα πνοή και ΖΩΗ (VITA) μέσω των έργων του, με σεβασμό και συμβατότητα προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Είναι μία επιχείρηση με πείρα, σύγχρονη οργανωτική δομή και δυναμικούς ανθρώπους. Έχει ένα σύστημα λειτουργίας ικανό και ευέλικτο για να πετύχει τους στόχους του και τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής του θέσης σε ανάπτυξη έργων στην Ελλάδα καθώς και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στόχος του είναι η δημιουργία ποιοτικών Εμπορικών Πάρκων και η μεγιστοποίηση της συνολικής αξίας των project του. Η ανάπτυξη του IASMOS PARK θα δώσει νέα πνοή και ζωή στην Ροδόπη και Θράκη, είναι έργο υπερτοπικής κλίμακας που θα φιλοξενήσει ποικίλες εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, παρέχοντας νέες και ποιοτικές επιλογές, με σεβασμό στον τόπο και σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον».

Με τη σειρά του, ο κ. Αμούτζας τόνισε τα οφέλη που αναμένεται να προσκομίσει στην περιοχή η υλοποίηση του εν λόγω έργου: «Αυτή η επένδυση που αφορά στη δυνάμει αγορά ενός μεγάλου κομματιού όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα έχει την τύχη να γίνει στον Ιασμο και πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί στα αμέσως επόμενα δύο χρόνια. Επιπλέον, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο, ενώ να αναφέρω ότι ο χώρος νοικιάστηκε με σύμβαση που θα φέρει χρήματα στον Δήμο Ιάσμου και θα εργασθούν σε αυτόν κατά το 75% Ιασμιώτες και άτομα των οικισμών του Δήμου».

Τέλος, ο κ. Αμούτζας αναφέρθηκε στα άλλα δυο μεγάλα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στον Ίασμο και συγκεκριμένα στον Εμπορευματικός Σταθμό «ο οποίος θα παρουσιασθεί σε δύο μήνες από σήμερα, ενώ το άλλο Σάββατο 30 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο με τον υπουργό Μεταφορών κ. Στυλιανίδη, θα παρουσιασθούν οι Εργατικές Κατοικίες που είναι μια οικογειτονιά της Ευρώπης».

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.