Η ζωη και η διδασκαλια του «Αγιου Κοσμα του Αιτωλου» παρουσιαστηκε στο Μεγαρο Μουσικης

Μέσα από τη σύμπραξη του συλλόγου «Ακουεόρα» της Μητρόπολης και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «Ακουεόρα», σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων και την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
 
Η παράσταση παρουσίασε με ιδιαίτερο σεβασμό τη ζωή  και τη διδασκαλία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τονίζοντας ιδιαίτερα και πρωτίστως την αγάπη του για τον Χριστό, για τον οποίο ο Άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο, αλλά και την αγάπη του για το γένος των Ελλήνων.


 
Ο κόσμος που παρευρέθηκε, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος αλλά και του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου, είχε την ευκαιρία να γνωρίζει την ζωή του εν λόγω Αγίου, τόσο μέσα από την προβολή ψηφιακού υλικού που αναδείκνυε πτυχές της ζωής του, όσο και από τις ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών που στελέχωσαν την παράσταση.
 
Η κατακλείδα της παράστασης «ντύθηκε» από έναν σαρακατσάνικο χορό και το επί σκηνής σύνολο των ηθοποιών να χειροκροτείται θερμά από τους παρευρισκόμενους θεατές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.