Η ζωη αρχιζει στα 60

Βραδιά μνήμης και τιμής για τα άτομα της τρίτης ηλικίας από τρείς συλλόγους της Ροδόπης

Την προσπάθεια και το έργο που έχουν κάνει και συνεχίζουν να προσφέρουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας τίμησαν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής «Ο Εύμολπος» και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Ροδόπης, διοργανώνοντας ένα «Τιμητικό αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία» στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.

 

Το πρόγραμμα του αφιερώματος περιλάμβανε την προβολή της ταινίας της Δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής κ. Μαρίας Νικολάου «Μάνες και Κόρες» με θέμα τις εργάτριες μεταξιού του Σουφλίου, χορωδιακά τραγούδια από τον Εύμολπο υπό την επιμέλεια του μαέστρου κ. Σάκη Βαργεμτζίδη, μικρή δεξίωση με κρασί από τα Θρακικά αμπέλια και εδέσματα από τα μέλη των Συλλόγων. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος λειτουργούσε έκθεση χειροτεχνημάτων από το Δημιουργικό Εργαστήρι Γυναικών της Πολιτιστικής Κίνησης.
 
Όπως τόνισε η γραμματέας της Πολιτιστικής κ. Δώρα Κάσσα, η Πολιτιστική Κίνηση συμπληρώνει πλέον 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης, κάτι που σημαίνει πως τα πρώτα της μέλη, που ήταν νέοι επιστήμονες κατά την ίδρυσή της, σήμερα διανύουν το 60ο και πλέον έτος της ηλικίας τους. Για αυτό και θεωρούν τιμή και χαρά για όλα τα μέλη να υποδέχονται τους συνομήλικους τους πλέον σε μια βραδιά μνήμης και τιμής για να συμμετάσχουν στις δράσεις που ετοίμασαν για αυτούς.
 

Η κ. Κάσσα θεωρεί τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενεργούς και συμμετοχικούς, για αυτό και πιστεύει πως η δουλειά των πολιτιστικών συλλόγων είναι αυτούς που νιώθουν παραγκωνισμένοι και μοναχικοί να τους φέρουν στην ενεργό δράση. «Το σύνθημα είναι ενεργός γήρανση, που σημαίνει συμμετέχω σε εκδηλώσεις, εθελοντικές, δημιουργίας, ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης» υπογράμμισε.
 
Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης παρείχε την αρωγή του και το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Γκαράνη να τονίζει πως πέρα των εκδηλώσεων που έκαναν τον Οκτώβριο, μήνα της τρίτης ηλικίας, που αφορούσαν κυρίως την υγεία τους, το ΚΕΜΕΑ συντάσσεται και βοηθά σε όποια εκδήλωση έχει να κάνει με την τρίτη ηλικία, όπως αυτή του Σαββάτου. Για αυτό ο κ. Γκαράκης τόνισε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις προσπάθειες των ομάδων και των συλλόγων για να δώσουν προστιθέμενή αξία στα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή, και οι ίδιοι ως ΚΕΜΕΑ προσπαθούν να τις προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
 

Όσο για τις υπόλοιπες δράσεις του ΚΕΜΕΑ ο κ. Γκαράνης επεσήμανε πως, έχουν μια σειρά εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του έτους οι οποίες θα είναι τόσο ενημερωτικού, όσο και διασκεδαστικού χαρακτήρα, για τα περίπου 1.000 μέλη των ΚΑΠΗ της Κομοτηνής, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια να θεωρούν σπίτι τους το ΚΑΠΗ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.