Η «ΥΠΕΡ – ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Τους δήμους και τα χωριά της Ξάνθης περιοδεύουν τις τελευταίες ημέρες η υποψήφια Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, Γκιουλ – Μπεγιάζ Καρά Χασάν, ο Φώτης Καραλίδης, υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης, και οι υποψήφιοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΥΠΕΡ- ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, όπου γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό από τον κόσμο.

Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΕΡΑΣΜΙΑ 2006» που πραγματοποιήθηκαν στο Εράσμιο, περιόδευσαν στα Κιμμέρια, την Λευκόπετρα, το Σέλλερο και τα Φίλια, όπου τους υποδέχτηκε πλήθος κόσμου, παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Πεζούλας, στον Δήμο Αβδήρων, ενώ την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου περιόδευσαν στη Γκιώνα και τα Μάγγανα.

Τέλος την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν την κοινότητα Σατρών, στην ορεινή Ξάνθη, όπου γινόταν θρησκευτική εκδήλωση, η λεγόμενη Μαγιά.

Ο Φώτης Καραλίδης και η Γκιούλ – Μπεγιάζ Καρά Χασάν κατέγραψαν τα προβλήματα και δεσμεύτηκαν να τα συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα του συνδυασμού.

Η κ. Καρά Χασάν δίπλα στις γυναίκες ΡΟΜ

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, η κ. Καρά Χασάν παρευρέθη στα εγκαίνια του Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης «Ε. ΡΟΜΝΑ», που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Κιμμερίων στην Ξάνθη. Η κ. Καρά Χασάν, συνομίλησε με την Πρόεδρο του συλλόγου, κ. Φιλιώ Νικολοπούλου, που της εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ΡΟΜ, όπως ο αναλφαβητισμός και η αδυναμία τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η έλλειψη στήριξης σε γυναίκες με οικογενειακά προβλήματα, η ελλιπής ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για τις δυνατότητες επαγγελματικής ένταξης, και η ανυπαρξία ενημέρωσης για θέματα υγιεινής και πρόληψης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.