Η «υιοθεσια» απο ομοφυλα ζευγαρια εβγαλε εκτος «γραμμης» τον Αχμετ Ιλχαν

Απείχε από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, διαφοροποιούμενος από τη στάση του Ποταμιού

Σε υψηλούς τόνους και με έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολομέλεια της βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.
 
Βασική «εστία» συγκρούσεων, τόσο κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ήταν το άρθρο 12 του νομοσχεδίου, που κατά τους διαφωνούντες αφήνει «παραθυράκι» στο ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
 
Μολονότι το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης, ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος, κ. Αχμέτ Ιλχάν, δήλωσε την πρόθεσή του να απέχει από τη ψηφοφορία στη βουλή, η οποία αναμενόταν να διενεργηθεί αργά το βράδυ της Τρίτης. Στη σχετική δήλωσή του δήλωσή του ο κ. Ιλχάν σημειώνει πως ο λόγος της αποχής από την ψηφοφορία ήταν η άρνησή του να συνηγορήσει υπέρ της πράξης υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Ιλχάν δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω, όπως άλλωστε έπραξε και η Κ.Ο. του Ποταμιού, την υποστήριξή μου στα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης που έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης προς ψήφιση στην Βουλή.
 
Ενημέρωσα όμως και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ότι οι αξιακοί μου κώδικες, οι θρησκευτικές μου αναφορές, αλλά και οι παραδόσεις της κοινωνίας από την οποία προέρχομαι και την οποία εκπροσωπώ στην Βουλή, δεν μου επιτρέπουν να συνηγορήσω υπέρ της πράξης υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, γι΄ αυτό και απέχω από την ψηφοφορία που λαμβάνει χώρα στην Ολομέλεια.
 
Θεωρώ, παρόλα αυτά, πράξη προς την θετική κατεύθυνση το γεγονός ότι εφεξής θα αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να διακανονίζουν τα θέματα της συμβίωσής τους, όπως εκείνοι το επιθυμούν, χωρίς τις απαγορεύσεις και τα νομικά στεγανά που έθετε έως σήμερα το ισχύον δίκαιο και η συντεταγμένη πολιτεία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.