Η βροχη ηρθε για να μεινει… ως την Παρασκευη

Από το Σάββατο θα υποχωρήσει η κακοκαιρία στη Θράκη

Η κακοκαιρία, που έκανε την εμφάνισή της από το πρωί της Τετάρτης στη δυτική Ελλάδα, θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και το Σάββατο στα ανατολικά και στα νότια. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πέμπτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, καθώς και ένταση των φαινομένων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.