Η Βουλη των Ελληνων τιμησε τους Ελληνες παραολυμπιονικες

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Καρυπίδης και Σεμιχά Ριζάογλου μεταξύ των βραβευθέντων

Τους Έλληνες παραολυμπιονίκες αλλά και τα μέλη της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, τίμησε χθες σε ειδική εκδήλωση  η Βουλή των Ελλήνων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, πολιτικών αρχηγών και πολλών βουλευτών.
 
Το σύνολο της ελληνικής αποστολής των αγώνων έδωσε το «παρών» μεταξύ των οποίων και οι «δικοί μας», Θρακιώτες αθλητές Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο Δημήτρης Καρυπίδης καθώς και η Σεμιχά Ριζάογλου.  Ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ήταν μάλιστα ο πρώτος εκ των ελλήνων αθλητών που βραβεύτηκε λαμβάνοντας δια χειρός του κ. Παυλόπουλου ένα δάφνινο στεφάνι αλλά και τιμητική πλακέτα, την οποία έλαβαν ακολούθως όλα  τα μέλη της Παραολυμπιακής Ομάδας.
 
Κατά τις ομιλίες που προηγήθηκαν των βραβεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το σύνολο των αθλητών υπογραμμίζοντας πως  «δώσατε το παράδειγμα για το ποιες είναι οι αστείρευτες δυνάμεις του τόπου, της κοινωνίας και της νεολαίας», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως  η Πολιτεία θα ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στους αθλητές αυτούς που ξεχωρίζουν για τη δύναμη και το πείσμα τους.
 
Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στην κατάμεστη αίθουσα της Ολομέλειας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ανακοινώνοντας πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί νόμος με τον οποίο θα ορίζεται ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.
 
Στις πρώτες σειρές και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ζήτησε από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους  «να στηρίξετε τα άτομα με αναπηρία, διαφορετικά θα έχετε τύψεις» τονίζοντας στη συνέχεια πως τα άτομα με αναπηρία βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό στο πετσί τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.