Η Βουλγαρια προειδοποιει για πλημμυρες σε Ελλαδα και Τουρκια

Φοβούνται υπερχείλιση του φράγματος Ιβαΐλοφγκραντ λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Για το ενδεχόμενο πλημμυρών τις προσεχείς ημέρες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται και ενδεχομένως να ανεβάσουν την στάθμη των ποταμών Άρδα και Έβρου, προειδοποιεί η γειτονική Βουλγαρία τις αρχές του Έβρου.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Βουλγαρία προειδοποίησε τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του φράγματος Ιβαΐλοφγκραντ στον Άρδα ποταμό, στα όρη της βουλγαρικής Ροδόπης, πιθανότατα μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων, ενώ η Σόφια προειδοποίησε ότι περιμένει μεγάλη αύξηση του όγκου του νερού στον Έβρο κοντά στην πόλη Σβίλενγκραντ, στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
 
Μάλιστα την έκδοση ρηματικής διανακοίνωσης επιβεβαίωσε τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στον «ΠτΘ» όσο και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, επισημαίνοντας τον φόβο των Βουλγαρικών αρχών για τον μη έλεγχο του όγκου των υδάτων και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και στην ελληνική πλευρά.

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ ήδη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του παρασυρμένος από τις πλημμύρες στην πόλη Τέτεβεν την Τετάρτη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.