Η Via Egnatia και η φωτεινη Φωτεινη με σκηνικο ενα Φρουριο μαγεια

Ιδού και η «θεωρίη»*, ήτοι η μαγική Φωτεινή Βελεσιώτου, που τραγούδησε σ’ ένα εκπληκτικά φωτισμένο Βυζαντινό Φρούριο, και μας πήγε αλλού… Στο 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, που διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και εκάστη περιφερειακή Ενότητα, και όχι μόνον… Αφού, επίσης, μας πήγε στο μνημείο – σήμα κατατεθέν της πόλης μας, το Βυζαντινό Φρούριο, και ό,τι μπορεί να συγκαταλέγεται στην ενότητα πολιτισμός, και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισκέψιμο πλέον Βυζαντινό Φρούριο, μετά τα έργα ανάδειξής του, σπουδαίο μνημείο για περιήγηση και μνημείο να «ζήσουμε» μαζί του. Συμβιώνοντας!!!
 
 Συμβιώνοντας, στο σήμερα, με τα σπουδαία και τους σπουδαίους, σπουδαία όπως η μουσική και τα τραγούδια της Φωτεινής Βελεσιώτου και οι μουσικές και τα τραγούδια του «δικού» μας Θανάση Γκαϊφύλλια, που τα καταχάρηκε όλα!!!
 
Και όχι μόνο, αυτός, αλλά κι όλος ο κόσμος, που επέλεξε Φρούριο και Φωτεινή και ανέβασε τόσα πολλά videos στις σελίδες του Fb, που μας κατέστησε κι εμάς παρόντες!!!
 
Αποθέωση λιτής ωραιότητας, σαν τη σκηνή με τον μικρό που πήρε η Φωτεινή αγκαλιά της κι ήξερε τους στίχους του τραγουδιού της, εκπλήττοντας για τη δύναμη της συνέχειας του πολιτισμού!!!Ν.Β.
 
*Δείτε σχετικά το σχόλιο με τίτλο «Ερωτηματικό»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.