Η βενζινη τραβα την ανηφορα

Αύξηση της κίνησης… προς Βουλγαρία αναμένουν οι πρατηριούχοι της Ροδόπης

50 λεπτά περισσότερα σε σύγκριση με τη γειτονική χώρα κοστίζει η αμόλυβδη μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα 

Αυξήσεις κατά 10-12 λεπτά είδαν οι κάτοικοι της Ροδόπης στις τιμές τόσο της βενζίνης, όσο και του πετρελαίου κίνησης και του αερίου κίνησης, μετά την επιβολή, από 1-1-2017, του νέου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 
Έτσι η αμόλυβδη κινείται κατά μέσο όρο στο 1,5 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης προσεγγίζει το 1,30 ευρώ ενώ το αέριο έφτασε στα 80 λεπτά. Μάλιστα την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει η συνεχής αύξηση των τιμών του πετρελαίου εδώ και δύο μήνες, που αυξάνει με τη σειρά της περεταίρω την τιμή της βενζίνης. 

Αύξηση της κίνησης προς τη Βουλγαρία 

«Πιστεύω ότι αυτό δεν ήταν καλό και ενθαρρυντικό, γιατί το κράτος ναι μεν πιστεύει πως θα μαζέψει περισσότερους φόρους, αλλά όταν κάτι ακριβαίνει πέφτει η κατανάλωση, οπότε πάλι τελικά λιγότερα θα μαζευτούν στο ταμείο» σημείωσε ο πρατηριούχος κ. Γρηγόρης Κακαρέλης, τονίζοντας πως οι πρατηριούχοι ήταν από την αρχή αντίθετοι στην αύξηση.
 
Πλέον με αυτό τον τρόπο τα καύσιμα έγιναν πάλι πανάκριβα, όπως παλιά που το βαρέλι είχε φτάσει τα 150 δολάρια, κάτι που αποτελεί αιμορραγία τόσο για την οικονομία της Ελλάδας, όσο και για τη Ροδόπη, που έχει τα σύνορα και τη δίοδο προς τη Βουλγαρία, όπου η τιμή της βενζίνης είναι πολύ χαμηλότερη.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Κακαρέλης, στη Βουλγαρία η αμόλυβδη βενζίνη έχει περίπου 1 ευρώ, δηλαδή μια διαφορά 50% από την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως οι απώλειες θα αυξηθούν περαιτέρω. «Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα πως οι νομοί αυτοί που συνορεύουν  με Βουλγαρία και έχουν αυτές τις τιμές στα καύσιμα θα αιμορραγούν και η αγορά τους θα νεκρώσει» σημείωσε, τονίζοντας πως δυστυχώς οι συμπολίτες μας που ταξιδεύουν μέχρι τη Βουλγαρία για να βάλουν βενζίνη θα αυξηθούν.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.