Η «Βεγγερα» περιοδευει

«Η ΒΕΓΓΕΡΑ» είναι μια πικρή κωμωδία που αναπαριστά και καυτηριάζει με ευστοχία αντιλήψεις και συμπεριφορές της καθημερινής μικροαστικής ζωής, που ακόμα και σήμερα, περισσότερο από ένα αιώνα μετά, εξακολουθούν να ισχύουν.

Το έργο υπήρξε ένας σταθμός για το νεοελληνικό θέατρο, που για πρώτη φορά ξεφεύγει από τις στερεότυπες φόρμες των χαρακτήρων και καταστάσεων του κωμειδυλλίου, και μέσα από τον μεγεθυντικό φακό του συγγραφέα, αρχίζει να καταγράφει τις διαδοχικές φάσεις ενός πολιτιστικού φαινομένου, του μικροαστισμού, παρακολουθώντας διαδοχικά τα διαφορετικά πρόσωπα και τις ομάδες που συγκροτούν τον μικρόκοσμο ενός τυπικού σπιτιού αυτής της τάξης.

«Η ΒΕΓΓΕΡΑ» ανεβαίνει ως μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, μουσική και τραγούδια Ηρακλή Πασχαλίδη, σκηνικά κοστούμια Λίλας Καρακώστα και χορογραφίες της Μαρίας Γκούτη.

Οι φωτισμοί είναι του Μιχάλη Κουβόπουλου και του Δημήτρη Τζατζανά. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κορίνα Χαρίτου και βοηθός σκηνογράφου η Μαρούλα Πασβαντίδου. Οι ειδικές κατασκευές είναι της Μαρίνας Κελλίδου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Λένα Σαββίδου, Χρήστος Μωραϊτης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Αντώνης Καρυστινός, Χρύσα Δρακοπούλου, Έλενα Μαρσίδου, Μαρία Σαλτίρη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Δήμητρα Βασιλάκου, Μυρσίνη Λαντζουράκη, Ιφιγένεια Μούχτση και ο Γιώργος Καρύδας.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.