Η βασιλοπιτα της περιφερειας για τα ΜΜΕ της Θρακης

Οι δημοσιογράφοι, οι εκδότες, οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης από τους τρεις νομούς της Θράκης προσκλήθηκαν από το γενικό γραμματέα της περιφέρειας, Μιχάλη Αγγελόπουλο για την κοπή της βασιλόπιτας. Η επικοινωνία με τα ΜΜΕ ήταν μια ευκαιρία για συζήτηση πάνω σε θέματα της επικαιρότητας ή άλλα που αφορούν στην περιφέρεια και σχετίζονται με τους ρυθμούς απορρόφησης του Γ΄ ΚΠΣ, την επιχειρηματικότητα, την ανεργία.

Συνεργασία και αυστηρή κριτική επιδιώκει για το Γραφείο Τύπου της περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπως μετέφερε ο υπεύθυνος του γραφείου Γιώργος Καρανίκας, καλησπερίζοντας τους δημοσιογράφους και καλώντας αμέσως μετά τον γ.γ. να κόψει την πίτα. Σχολιάζοντας το ρόλο των δημοσιογράφων, ο κ. Αγγελόπουλος διατύπωσε: «Η απευθείας συνάντηση με το βλέμμα των πολιτών είναι το πιο σημαντικό, ειδικά όταν αυτοί εκπροσωπούν ένα δημιουργικό, ταραγμένο, αλλά κι ένα εντυπωσιακό λειτούργημα.

Είναι μία αποστολή, η οποία έχει ένα ιερό καθήκον, να ενημερώνει τους πολίτες, να τους δημιουργεί τις απαραίτητες συναισθηματικές εντάσεις και να τους οδηγεί να γίνονται ενεργά μέλη της κοινωνίας». Μ’ αυτά τα λόγια ο κ. Αγγελόπουλος περιέγραψε την οφειλόμενη προσφορά προς τους πολίτες από δημοσιογράφους κι εκδότες. «Δε δέχομαι τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις διαπλοκές, τις αναφορές στα ΜΜΕ παρ’ όλο που υπάρχουν όλα στη ζωή». Ανέφερε δε ότι η αδελφή του ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας επί 12 χρόνια, γι’ αυτό κι εκτιμά και αναγνωρίζει και τη δουλειά και την κριτική που ασκείται προς τους φορείς.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πρόωρα χαμένων δημοσιογράφων Κώστα Βλαχόπουλου και Νίκου Γεωργιάδη, όπως προηγούμενα είχε κάνει ο κ. Καρανίκας.

Ο κ. Αγγελόπουλος διαμήνυσε ότι η προσπάθεια που θα καταβάλλουν στη συνέχεια έχει να κάνει με τη στρατηγική που είχαν αναπτύξει εξ’ αρχής, με τρόπο σαφή και κατανοητό. «Αποστολή και στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε για τους νέους ανθρώπους προϋποθέσεις παραμονής στον τόπο τους και με ισοπολιτεία ελπίδας, ισονομία και ελεύθερη έκφραση να γνωρίσουν όλοι αυτά που πράγματι γίνονται».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.