Η βασιλοπιτα της Ιερας Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Η νέα χρονιά ένα καινούργιο βιβλίο, μέσα στο οποίο καλούμαστε να γράψουμε όλοι μαζί, τις λευκές του σελίδες»

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου έκοψε τη βασιλόπιτα της για τη νέα η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, αφού χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στα Παγούρια, μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Μητρόπολης, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας της περιοχής καθώς και πλήθους πιστών.
 
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.Σοφία Μενεσελίδου, εκ μέρους του δήμου Μαρωνείας – Σαπών ο αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών κ. Γιώργος Αντωνιάδης, η γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου, καθώς και πλήθος εκπροσώπων του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Τη νέα χρονιά να είμαστε μία ψυχή, μία καρδιά, μία φωνή και να διεκδικούμε αυτά που πρέπει για να φτιάξουμε τον τόπο μας και να ζούμε όλοι μαζί όμορφα και ειρηνικά»

Μετά το τέλος της τελετής ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους έκανε λόγο για μία νέα χρονιά, παρομοιάζοντάς την ως «ένα καινούργιο βιβλίο, μέσα στο οποίο καλούμαστε να γράψουμε όλοι μαζί , τις λευκές του σελίδες και μάλιστα να αφήσουμε μέσα σε αυτή τη χρονιά τα αποτυπώματά μας και τα καλά μας έργα, ούτως ώστε και ο Θεός να δοξάζεται και ο λαός και οι άνθρωποι μέσα από τα έργα μας, μέσα από την καθημερινότητά μας να ζούμε τον υπόλοιπον χρόνον την ζωή μας».

«Η χαρά της ζωής δεν είναι αυτή την οποία ο κόσμος με τα κοσμικά πράγματα μας καταδεικνύει» συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας πως « θεωρήσαμε ότι χαρά της ζωής είναι να απολαμβάνουμε την υλική και μόνο κτίση και τα δωρήματα και ότι άλλο υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Η κτίσις έγινε αυτοσκοπός, λατρεύτηκε όπως λέει και η ορθοδοξία, υπέρ τον Κτίσαντα και πολλές φορές για να γίνουμε κοινωνοί όλων αυτών των πραγμάτων ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε τα αυτιά της ψυχής και της συνειδήσεώς μας και να κοιτάξει ο καθένας μας μόνο τον εαυτό του. Αλλά αυτό μέσα στην πάροδο του χρόνου έφερε τα αποτελέσματά του. Αυτό που σπείραμε σήμερα θερίζουμε και θερίσαμε τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να μιλούμε για κρίσεις πολλές και πολυποίκιλες. Το μήνυμα της εκκλησίας είναι αν θέλουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας και αν μπορούμε να δώσουμε νόημα στη ζωή αυτό το νόημα μπορούμε να το πάρουμε μέσα από τη ζωή των πατέρων μας, μέσα από τη ζωή των προγόνων μας, των οποίων δικά τους έργα είναι».
 
«Ο Άγιος Βασίλειος λέει σήμερα σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, σε αυτόν τον ορυμαγδό τον οποίο ζούμε, σε αυτή την καταπάτηση των αξιών, σε ό,τι μένει ακόμη όρθιο και εμείς δυστυχώς πάμε να το γκρεμίσουμε, “θέλεις να χτίσουμε μαζί το αύριο;”. Έρχεται σήμερα να μας βοηθήσει να οριοθετήσουμε γραμμές και να χτίσουμε πάνω σε αυτές» σημείωσε ο ίδιος για να προτρέψει στην συνέχεια ως πνευματικός πατέρας της περιοχής « όλοι μας να συνεργαστούμε όπως συνεργαζόμαστε έως τώρα, να τραβήξουμε καινούργια ράμματα, σχέδια και προγραμματισμούς για ένα καλύτερο αύριο», για να καταλήξει ευχόμενος μία καλή χρονιά σε όλους και «να είμαστε μία ψυχή μία καρδιά μία φωνή και να διεκδικούμε αυτά που πρέπει για να φτιάξουμε τον τόπο μας και να ζούμε όλοι μαζί όμορφα και ειρηνικά». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.