Η Βαντα Παπαιωαννου – Βουτσα μελος της Συντονιστικης Επιτροπης της Διεθνους Εταιρειας Φιλων Νικου Καζαντζακη

Ειδική διάκριση στο Τμήμα Παρευξεινίων για τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου «Από την απεραντοσύνη του κόσμου στον περίβολο του έργου»

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) εκλέχθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η συμπολίτισσά μας κ. Ευανθία Παπαϊωάννου – Βουτσά, Ιστορικός-Αρχαιολόγος και συγγραφέας, στη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Τμήματός της που πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η απονομή ειδικής διάκρισης στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για  την οργάνωση με τη συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη του Διεθνούς Συνεδρίου «Από την απεραντοσύνη του κόσμου στον περίβολο του έργου», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κάνει γνωστό πως στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Προτεραιότητες για τα επόμενα έτη

– Εκδηλώσεις σε σχολεία, συνοικίες, χωριά σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, Περιφέρειες, δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους.
– Ημερίδα με θέμα: «Πώς οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς αντιμετωπίζουν το έργο του Καζαντζάκη».
– Συνέδρια με θέματα: «Καζαντζάκης και φύση» και «Καζαντζάκης ταξιδευτής».
– Ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης για τη μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
– Προβολή της ετήσιας επιθεώρησης Le Regard cretois / H Κρητική ματιά, η οποία δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 1990 στα γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει ανέκδοτα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεχασμένα ή αδημοσίευτα ακόμα, αξιόλογες μελέτες, μαρτυρίες, ανέκδοτες φωτογραφίες κ.ά.
– 2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία: Οργάνωση πολλών εκδηλώσεων με βάση το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης και τη τραγωδία Καποδίστριας.

2. Αρχαιρεσίες

Εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής
της ΔΕΦΝΚ (Κεντρικό Όργανο που εδρεύει στη Γενεύη) η:

Ευανθία Παπαϊωάννου – Βουτσά,
Ιστορικός – Αρχαιολόγος, συγγραφέας, Κομοτηνή

3. Απόφαση για την Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της ΔΕΦΝΚ, που θα συγκληθεί στο Μόντρεαλ στις 17 Οκτωβρίου 2020:

Απονομή ειδικής διάκρισης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών για  την οργάνωση με τη συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη του Διεθνούς Συνεδρίου «Από την απεραντοσύνη του κόσμου στον περίβολο του έργου», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 2020.

Τους εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.