Η τελευταια ημερα πριν την καραντινα στην Κομοτηνη

Κόσμος στις ουρές και μποτιλιάρισμα στους δρόμους το πρωί της Παρασκευής

Στους δρόμους της πόλης «ξεχύθηκαν», τελευταία φορά για τουλάχιστον τρείς εβδομάδες, χωρίς μήνυμα, οι Κομοτηναίοι το πρωί της Παρασκευής, προσπαθώντας να προλάβουν τα τελευταία ψώνια με ανοιχτή την αγορά, να προλάβουν τις τελευταίες δουλειές πριν το κλείσιμο και να ολοκληρώσουν όποια άλλη εκκρεμότητα, λίγο πριν επιβληθούν οι περιορισμοί.

Αυξημένη ήταν η παρουσία πολιτών έξω από τράπεζες, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στα ΕΛΤΑ, παρόλο που πολλές από αυτές τις υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και στην περίοδο των περιορισμών.

Επίσης, όπως παρατήρησαν πολλοί, το ιδιότυπο δεν ήταν οι ουρές στις τράπεζες, που αποτελούν μόνιμο φαινόμενο από την αρχή της πανδημίας και δεν εξαφανίστηκαν ποτέ, απλώς αυτές τις μέρες έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες, την ώρα που η υπομονή των πελατών, που περιμένουν για μεγάλο διάστημα έξω από αυτές, γίνεται όλο και μικρότερη.

Η αυξημένη μετακίνηση των πολιτών έφερε, όπως γίνεται πάντα στην Κομοτηνή ακόμα και σε πιο κανονικές συνθήκες, μποτιλιάρισμα στο κέντρο, ιδιαίτερα μπροστά από το Ηρώο και στην οδό Ορφέως, που αποτελεί το μόνιμο προβληματικό σημείο της περιοχής.

Με το lockdown να ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου, αυτές οι εικόνες, αν κρίνει κάποιος από την εμπειρία της άνοιξης, δεν θα επαναληφθούν τουλάχιστον για τρείς εβδομάδες. Ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι για περισσότερο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.