Η συνεχιση του προγραμματος «Βοηθεια στο Σπιτι»

Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με την οποία θα αποφασίζεται η παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος, που, ως γνωστόν, προσφέρει τη βοήθειά του στηρίζοντας χιλιάδες ανήμπορους πολίτες τρίτης ηλικίας.

Η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναμένονταν από τους εργαζόμενους για την Τετάρτη. Δεν υπήρξε όμως καμία κίνηση με αποτέλεσμα η αγωνία των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα να παρατείνεται και να μεγαλώνει, εφόσον στις 31 Αυγούστου με τα μέχρι σήμερα δεδομένα το πρόγραμμα κλείνει.

Τριακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. «Αριθμός μεγάλος όπως μεγάλος είναι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων», δηλώνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Βούλα Δουμπά. «Όλα είναι στον αέρα, ελπίζουμε στο τέλος της εβδομάδας το θέμα να έχει κλείσει».

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια» πήρε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες για το πρόγραμμα προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησής του από 1 Σεπτεμβρίου 2008 έως και 31 Δεκεμβρίου 2010 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. Η συνέχιση του Προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.