Η Σχολη Χορου Plie μας ταξιδεψε στη χωρα των θαυματων

Με «ξεναγό» την Αλίκη, του κλασικού παραμυθιού, σε ένα δίωρο χορευτικό υπερθέαμα

Μπορεί στην Κομοτηνή το βράδυ του Σαββάτου να έβρεχε – και κατά τη διάρκεια της παράστασης- ωστόσο στον φανταστικό κόσμο που δημιούργησαν στη σκηνή του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής οι μαθητές και οι μαθήτριες της Σχολής Κλασικού Μπαλέτου & Χορού Plie, είχε ξαστεριά.
 

Το γεγονός  επιβεβαίωσαν τόσο οι συντελεστές της παράστασης «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» που επιλέχθηκε ως φετινή τελική παράσταση της σχολής που παρά την βροχή παρέμειναν στις θέσεις τους, φέρνοντας εις πέρας άψογα τα όσα είχαν προετοιμάσει, όσο και οι πολλοί θεατές που γέμισαν σχεδόν το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ και παρέμειναν έως το τέλος της παράστασης για να χειροκροτήσουν τους συντελεστές της.

«Ξαστεριά» επί σκηνής με ένα χορευτικό υπερθέαμα στο οποίο συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα της Σχολής Χορού, από τις μικρότερες έως και τις μεγαλύτερες  ηλικίες, τα οποία «αναβίωσαν» όλους τους αγαπημένους και κλασικούς ήρωες του παραμυθιού, από την πρωταγωνίστρια Αλίκη, τον Ασπροκούνελο, τη Γάτα του Τσεσάιρ, τη βασίλισσα Ντάμα Κούπα και τα τραπουλόχαρτα κηπουρούς της  έως και τα πιόνια του σκακιού, καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Ένα χορευτικό υπερθέαμα το οποίο «επενδύθηκε» σκηνικά από τις κ.κ. Ηλιάννα και Έφη Καλεντερίδου, τις ειδικές κατασκευές της κ. Φωτεινής Τριανταφυλλίδου, το άρμα του κ. Γιάννη Ψαθά, τα ευφάνταστα και πολύχρωμα κοστούμια τα οποία συνοδεύτηκαν ιδανικά από το μακιγιάζ της κ. Σοφίας Σαμουρκασίδου και τα χτενίσματα της κ. Έλενας Τριανταφυλλίδου και φυσικά τα απαραίτητα για την «αναβίωση» του εν λόγω παραμυθιού σερβίτσια του κ. Μάνου Μπέσιου.

Μια εξαιρετική από κάθε άποψη παράσταση, που σηματοδότησε το τέλος της φετινής χορευτικής χρονιάς για τα μέλη της Plie, οι οποίοι κρέμασαν για λίγους μήνες τα χορευτικά τους παπούτσια, δίνοντας εκ νέου ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.