Η SAPRESS…πεταει με συγκυβερνητη τον κ. Στυλιανιδη

«Πετάει» η δημοσιογραφική ομάδα του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών. Τελευταίο τους επίτευγμα η συνέντευξη του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη. Σύμφωνα με δελτίο τύπου το οποίο υπογράφει ο φιλόλογος καθηγητής τους κ. Νίκος Κολίτσης τα παιδιά παίρνοντας έναυσμα από ομιλία του υπουργού του έθεσαν εύστοχες ερωτήσεις κλέβοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα:

«Έκλεψε τις εντυπώσεις, κατά κοινή ομολογία, για μία ακόμη φορά, η δημοσιογραφική ομάδα του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Σαπών για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν την περασμένη χρονιά από το Λύκειο και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2008-09.

Στο τέλος της συγκινητικής εκδήλωσης, στην έξοδο του συνεδριακού κέντρου, οι μαθήτριες Μαυροπούλου Βαρβάρα, Αυγερίδου Πένυ, Σοφτά Οζλέμ, Μιχαηλίδου Λίλια, Πουλουτίδου Αθανασία, Τσαουλιά Κατερίνα και Διαμαντίδου Χριστίνα, καταξιωμένα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας της SAPRESS και του σχολικού ιστολογίου του Λυκείου, μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή του ιστολογίου, της εφημερίδας και του προγράμματος φιλόλογο Κολίτση Νίκο, «συνέλαβαν» επ’ αυτοφώρω τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση – ορμώμενοι και από την ομιλία του τελευταίου με θέμα την πνευματική θωράκιση της Θράκης – και του έθεσαν εύστοχα ερωτήματα, με περίσσιο θάρρος, επικοινωνιακή ευχέρεια και αποφασιστικότητα έμπειρων δημοσιογράφων, αναδεικνύοντας θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και βγάζοντας ειδήσεις.

Ο Υπουργός, παρά τον αναμενόμενο αιφνιδιασμό, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη εξοικείωση με τη νέα γενιά, εμπλουτισμένη και από την πολύτιμη εμπειρία του στο Υπουργείο Παιδείας, απάντησε με χαμόγελο αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις και μοίρασε στο τέλος συγχαρητήρια, εντυπωσιασμένος από την ποιοτική στάθμη και την ευπρεπή παρουσία των εκκολαπτόμενων δημοσιογράφων του Διαπολιτισμικού Λυκείου Σαπών συμβάλλοντας στην ανάδειξη του σχολείου σε πρότυπο φορέα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιφέρεια της Θράκης αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ολόκληρη η αποκλειστική συνέντευξη του Υπουργού στη SAPRESS θα δημοσιευτεί στην πολυαναμενόμενη επερχόμενη έκδοση της εφημερίδας-περιοδικού του σχολείου. Μεταξύ άλλων τέθηκαν στον Υπουργό ερωτήσεις για τη σύγκλιση των σχολείων της περιφέρειας με τα αντίστοιχα του κέντρου ως προς τις νέες τεχνολογίες, το λειτουργικό αναλφαβητισμό, με αφορμή τις δράσεις της Action Αid και την επερχόμενη εβδομάδα εκπαίδευσης, το μέλλον της διαπολιτισμικότητας στη Θράκη, το σχολικό αθλητισμό, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Αξίζει ως πρόγευση μόνο να σημειωθεί ότι ο Υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε στα παιδιά την τοποθέτηση WiFi κεραίας στον ορεινό όγκο της περιοχής για γρήγορη ασύρματη σύνδεση διαδικτύου για το σχολείο, το Δήμο Σαπών και τα δημοτικά διαμερίσματα, γεγονός που γέμισε με χαρά τις μαθήτριες της δημοσιογραφικής ομάδας, καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο επιτελικός δημοσιογραφικός ρόλος μπορεί υπό προϋποθέσεις να μετουσιώνει σε πράξη αιτήματα των πολιτών και της κοινωνίας».

Επιμέλεια Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.