Η Ροδοπη παρουσα στον προσυνεδριακο διαλογο του Κινηματος Αλλαγης

Στελέχη και φίλοι του κινήματος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προετοιμασία του Κινήματος για την επόμενη ημέρα

Παρουσία πολλών στελεχών και φίλων του Κινήματος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου, στην Κομοτηνή, ο προσυνεδριακός διάλογος του Κινήματος Αλλαγής, εν όψει του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου.
 
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν μεταξύ άλλων, η βουλευτής Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο κ.Στέλιος Παναγούτσος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου και ο κ. Γιάννης Γκαράνης μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής.
 
Τον διάλογο ωστόσο αυτό  για  την αποτύπωση των ιδεών ,την πολιτική φιλοσοφία,  τις πολιτικές θέσεις σε όλους τους τομείς,  τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος ενίσχυσαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, καθώς και οι κ.κ. Παύλος Δαμιανίδης, Όλγα Τσετινέ, Γιώργος Μανανάς, Γιάννης Νικολαΐδης, Κρίνα Μενεσελίδου, Συμεών Σολταρίδης, Θόδωρος Μούχτσης, Ευάγγελος Λίτσος, Νικολέτα Πετκίδου, Παναγιώτης Τσουκαλάς καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς, γεγονός που χαιρέτισε κατά την τοποθέτησή της η κ. Κεφαλίδου. 

Χαρά Κεφαλίδου «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την ισορροπία που λείπει από το πολιτικό σύστημα» 

Άλλωστε όπως επεσήμανε η ίδια, η αντιστροφή του φαινομένου του brain drain και η επιστροφή των νέων και ικανών ανθρώπων στην Ελλάδα θα είναι ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή και με τον πρώτο λόγο. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ο χώρος ανασυγκροτείται και προσπαθεί -ενώ είναι ένας κατακερματισμένος χώρος και έχει περάσει από πολύ δύσκολες συνθήκες- να βρει τον βηματισμό του και να ανταποκριθεί με σεβασμό στο αίτημα, των 212.000 πολιτών που ήρθαν στη διαδικασία εκλογής αρχηγού.  Το αίτημα αυτό είναι ότι χρειάζεται άμεσα να υπάρξει ενιαία φωνή στον χώρο και να εκφραστεί με καθαρό και προγραμματικό λόγο, η ανάγκη για την επόμενη μέρα στην  χώρα μας. Μία Ελλάδα, έξω από τα μνημόνια και με ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο, η οποία θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά της» τόνισε η ίδια.
 

«Απευθυνόμαστε στους νέους επιστήμονες, τους νέους αγρότες, τους νέους επιχειρηματίες, τους ανθρώπους της παραγωγής» συνέχισε για να υπογραμμίσει πως «είμαστε εδώ, γιατί θέλουμε να εκφράσουμε την ισορροπία που λείπει από το πολιτικό σύστημα».
 
 Ο κόσμος, σύμφωνα με την ίδια, καταλαβαίνει τις προσπάθειες που γίνονται «και είναι δίπλα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι είναι εύκολο ή σίγουρο», για να τονίσει πως « το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος περιμένει να ακούσει κάτι καινούργιο, κάτι που να απευθύνεται στην καθημερινότητα και τα προβλήματα του και αυτή είναι και η δική μας προσπάθεια, το να μπορέσουμε να εκφράσουμε, ξεπερνώντας και τα λάθη του παρελθόντος, την Ελλάδα του 2018». 

Γιώργος Πεταλωτής «Διαμορφώνουμε ένα ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα σαφώς προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό» 

«Βρισκόμαστε εδώ για μία συζήτηση, η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει πιο μπροστά, ωστόσο θα καταλήξει στην εκλογή συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής» τόνισε με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας λόγο για τη διαμόρφωση ενός «ιδεολογικού και πολιτικού χαρακτήρα του κινήματος αυτού, που θα είναι σαφώς προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός και θα φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των προτάσεων και των ιδεολογιών που συμμετέχουν στο εγχείρημα».
 

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η σύσταση ενός φορέα έκφρασης «όλων εκείνων των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στην ΝΔ, γιατί δεν μπόρεσαν ποτέ να εκφραστούν μέσα από αυτή, αλλά και φυσικά βρίσκονται απέναντι σε ένα κόμμα, το οποίο έταξε εντελώς διαφορετικά πράγματα, ήρθε υποτιθέμεθα ως αριστερό και αποδεικνύεται ότι λειτουργεί με καθαρά λαϊκιστικά χαρακτηριστικά που ταυτίζονται απόλυτα με τη συντήρηση».
 
«Όλες αυτές οι διαδικασίες θα εκφραστούν και μέσω των εκλογικών διαδικασιών, των διαδικασιών προ συνεδρίου αλλά κυρίως μέσα από το συνέδριο» κατέληξε «ώστε να μπορέσουμε να έχουμε απαντήσεις, για πολύ μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εθνικά, οικονομικά και πολιτικά που δυστυχώς βρίσκουν μία χώρα ανίσχυρη. 

Ιλχάν Αχμέτ «Το Κίνημα Αλλαγής, η ήρεμη και προοδευτική δύναμη που θα δώσει προοπτική και αισιοδοξία στον λαό για το μέλλον» 

Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Ελλάδα» της Φώφης Γεννηματά, το οποίο θα αποτελέσει, όπως εξήγησε, οδηγό για τους πολίτες, ώστε να κρίνουν «το τι ακριβώς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα» σε μία «νοσηρή», όπως την χαρακτήρισε, πολιτική κατάσταση της χώρας, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η «σκευωρία» της Novartis, για να δηλώσει σίγουρος πως το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει «την ήρεμη και προοδευτική δύναμη που διαθέτει την βούληση, τη θέληση και όλα τα εχέγγυα για να  δώσει προοπτική και αισιοδοξία στον λαό για το μέλλον».
 

Ο ίδιος, ως Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προανήγγειλε δύο καίριες μεταρρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο προγραμματικό πλάνο του νέου φορέα, η πρώτη εκ των οποίων αφορά στην κάλυψη της  θέσης του γενικού γραμματέα των υπουργείων από υψηλά καταρτισμένα άτομα που θα επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ, και η δεύτερη στη σύσταση ανεξάρτητης αρχής αξιολόγησης και ελέγχου του δημοσίου. «Στόχος μας, η εξάλειψη της κομματοκρατίας και του πελατειακού κράτους, και η ενίσχυση της αξιοκρατίας, προκειμένου ο δημόσιος υπάλληλος να είναι πιο κοντά στον πολίτη» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.