Η Ροδοπη ενημερωνεται για τις παθησεις του θυρεοειδους αδενα

Εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη ψυχής»

Ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα «Η πυρηνική ιατρική στις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα» διοργάνωσε για τα μέλη και τους φίλους το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος  Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη ψυχής» στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδούλα Κοκκινάκη η οποία έκανε λόγο «για μία μάστιγα της εποχής» συστήνοντας στο κοινό τους δύο καλεσμένους ομιλητές της εκδήλωσης τον κ. Ιωάννη Ιακώβου , Επίκουρο καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την κ. Βασιλική Φράγγου, Πυρηνικό Ιατρό. 

Ιωάννης Ιακώβου «Τεράστιο το ενδιαφέρον παγκοσμίως για την πυρηνική ιατρική» 

Ο κ. Ιακώβου χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης τονίζοντας πως τα μέλη του Συλλόγου «προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα να προσφέρουν αυτό που  η πολιτεία και η υπόλοιπη κοινωνία αδυνατεί να προσφέρει στους ανθρώπους» υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το ενδιαφέρον την διεθνούς κοινότητας για την πυρηνική ιατρική είναι τεράστιο.
 
«Πρόκειται για μία παλιά ειδικότητα, η οποία ωστόσο αναβαθμίζεται συνεχώς, με την προσθήκη νέων φαρμάκων, τεχνικών, τεχνοτροπιών και μηχανημάτων» τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας πως «ενώ στην Ελλάδα μέχρι πρότινος ήμασταν αρκετά πίσω, πλέον σε μεγάλο βαθμό έχουν εξοπλιστεί πολλά νοσοκομεία και της περιφέρειας με καινούργια μηχανήματα, με ειδικό ενδιαφέρον για τους καρκινοπαθείς. Οπότε θα έλεγα ότι σιγά σιγά η ψαλίδα αρχίζει και μικραίνει παρά τους άσχημους καιρούς και την οικονομική κρίση». 

Βασιλική Φράγγου «Η Ροδόπη έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς» 

Τα μεγάλα και σημαντικά βήματα στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κόσμου της Ροδόπης, απέναντι στον καρκίνο του θυρεοειδούς, επεσήμανε με τη σειρά της η κ. Βασιλική Φράγγου, η οποία επεσήμανε πως «θα πρέπει και στη Ροδόπη να κατανοήσουμε ότι πρέπει να ελεχθούμε για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, χωρίς να φοβόμαστε γιατί επί της ουσίας είναι θεραπεύσιμος».
 

«Όταν πρωτοξεκίνησα την ενασχόλησή μου ήταν αρνητική για εμένα έκπληξη το γεγονός ότι το να ψάξει κάποιος τον θυρεοειδή αδένα του δεν ήταν στις προτεραιότητές τους, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα μπροστά και από στόμα σε στόμα μάθαμε να ελέγχουμε τον θυρεοειδή με τον σωστό τρόπο» υπογράμμισε.
 
Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παράλληλα, στον χώρο λειτούργησε το πασχαλινό bazaar του συλλόγου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.