Η Ραιδεστος στο δρομο που χαραξε η Γιαλοβα

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ραιδεστού (Τεκίρ-Νταγ) της Ανατολικής Θράκης κ. Αχμέτ Αϊγκιούν είχε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Τάσος Βαβατσικλής, στο πλαίσιο της προώθησης των επαφών για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων.

Η πρώτη επαφή ανάμεσα στους δύο δημάρχους είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στην τουρκική πόλη και αποτέλεσε την αφετηρία για την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο δήμους.

Σε πρακτικό επίπεδο, διακηρυγμένη πρόθεση του δημάρχου Κομοτηναίων κ. Τάσου Βαβατσικλή αποτελεί η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε συνεργασία με τον δήμο Ραιδεστού στο πρότυπο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον δήμο της Γιάλοβα στον τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.


Ήδη έχει αποφασιστεί η δημιουργία δύο ευέλικτων ομάδων εργασίας με εμπειρογνώμονες και αιρετούς από τις δύο περιοχές οι οποίοι και θα επεξεργαστούν το πλαίσιο των προτάσεων που θα υποβληθούν για έγκριση και χρηματοδότηση στην Ε.Ε. Στη συνέχεια θα υπογραφεί επίσημο πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δήμους.

Όπως δήλωσε στον ΠτΘ ο κ. Βαβατσικλής, «πέρα από τις ανταλλαγές επισκέψεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων η συνεργασία ανάμεσα σε δήμους της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας μπορεί να επεκταθεί και στον τομέα υλοποίησης προγραμμάτων που θα έχουν άμεση αντανάκλαση στις τοπικές κοινωνίες και ταυτόχρονα θα προωθούν πρωτοποριακές ιδέες διασυνοριακών συνεργασιών».

Τον κ. Αϊγκιούν συνόδευε στο ταξίδι του ο δήμαρχος Χαριούπολης κ. Σενέρ Τσελίκ Αϊγιάρ, ενώ στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμή των Τούρκων δημάρχων ο κ. Βαβατσικλής, παρέστη και ο δήμαρχος Αριαννών κ. Μεμέτ Χαλήτ.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.