Η προσπαθεια που ανταμειβει τον εαυτο της

Ανάμεσα στους φοιτητές, στους νέους ανθρώπους, που έχουν ελεύθερο χρόνο και αυξημένες κοινωνικές ευαισθησίες, στην Πανεπιστημιούπολη, επέλεξαν οι Εθελοντικές Οργανώσεις του Ν. Ροδόπης, μαζί με το Infopoint Κομοτηνής, να ενημερώσουν το κοινό γύρω από τους στόχους και τις πρωτοβουλίες τους.

Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής, Σωματείο «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», Σύλλογος Μέριμνας Ειδικού Παιδιού Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κομοτηνής, είναι οι βασικές εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό Ροδόπης και παρουσιάζονται σε έκδοση που έγινε από το Δήμο Αιγείρου.

Στο νέο κτίριο της Νομικής Σχολής, το πρωί της Πέμπτης υπήρχε πλούσιο ενημερωτικό υλικό από τις συγκεκριμένες οργανώσεις, καθώς και από Συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, ο Αρκτούρος, και βέβαια η ΧΕΝ Κομοτηνής και η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, με πλούσια δράση σε συγκεκριμένους τομείς.

Τα ενημερωτικά σταντ στήθηκαν με μοχλό οργάνωσης το Γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Κομοτηνής.

Η υπεύθυνη του Infopoint, κ. Λουίζα Σαλτσίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Εθελοντισμό την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, εξηγεί ότι η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση των έργων, των δράσεων και των στόχων των εθελοντικών οργανώσεων. «Επιδιώκουμε να τις γνωρίσουν οι νέοι και αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά σε κάποιες από αυτές. Είναι σημαντικό ότι βρίσκονται εδώ κάποια παιδιά, εθελοντές, που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα και μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από όσα απεκόμισαν από αυτή τη δράση». Το Infopoint προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στα τέλη Ιανουαρίου, όπου θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους εθελοντές όπως είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Για την κ. Σαλτσίδου η ενημέρωση γύρω απ’ τον εθελοντισμό έχει ως αντικειμενικό στόχο την ευαισθητοποίηση. «Η συνύπαρξη του Infopoint με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων επιτρέπει τη σύζευξη της ενημέρωσης με την ευαισθητοποίηση. Ό,τι σχεδιάζεται, οργανώνεται και υλοποιείται στο Κέντρο, γίνεται με τη συμμετοχή των εθελοντών, των νέων ανθρώπων που παρέχουν τη δουλειά τους. Σε επίπεδο εθνικό και ευρωπαϊκό είναι παράδειγμα βέλτιστης τακτικής. Το Infopoint είναι πραγματικά ένας χώρος από τους νέους για τους νέους».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.