Η προωθηση της ιδεας της Εθελοντικης Αιμοδοσιας και της χρησης του ποδηλατου ως μεσου μετακινησης

Η προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αλλά και της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης είναι τα δύο μηνύματα που έστειλε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης μέσα από τη συμμετοχή του στην 6η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Θράκας Ιππέας» υποδέχτηκε την φλόγα «Αγάπης» – που θα παραμείνει στη Θράκη έως τις 12 Σεπτεμβρίου – για να την μεταφέρουν με τα ποδήλατα, διασχίζοντας την πόλη της Κομοτηνής μέχρι και τον Ίασμο, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή της.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκίνησε φέτος η φλόγα της «Αγάπης», φλόγα της ανθρωπιάς και της αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, φλόγα που έδωσε τα μηνύματά της σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τελευταίος της προορισμός η πόλη της Πάτρας, στις 10 Οκτωβρίου, που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες και να στείλει μηνύματα Αγάπης, Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Αυτή η λαμπαδηδρομία ξεκινάει από την πόλη, η οποία φιλοξένησε το συνέδριο εθελοντών αιμοδοτών και καταλήγει στην πόλη, όπου θα φιλοξενηθεί το συνέδριο. Η φλόγα «Αγάπης» θα διανύσει όλη την Ελλάδα μεταδίδοντας την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας στους ανθρώπους κάθε πόλης και κάθε χωριού για να καταλήξει στην Πάτρα, στις 10 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η 22η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην οποία θα συμμετέχουμε με τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου», ανέφερε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης, Γιώργος Κεπελής.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει στη Θράκη η φλόγα «Αγάπης». Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου την φλόγα υποδέχτηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Θράκας Ιππέας». Από τις 10.00 το πρωί δεκάδες λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν από τον Ανατολικό κόμβο της πόλης για να μεταφέρουν τη φλόγα με τα ποδήλατα, διασχίζοντας την πόλη της Κομοτηνής μέχρι και τον Ίασμο, στον αδελφό σύλλογο, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή της.

Η προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης είναι τα δύο μηνύματα που έστειλε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης μέσα από τη συμμετοχή του στην 6η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. «Θέλαμε να περάσουμε δύο μηνύματα απ’ αυτή την λαμπαδηδρομία. Πρόκειται για μεταλαμπάδευση του μηνύματος της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αυτή η φλόγα της αγάπης και της ανθρωπιάς να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων και να δυναμώσει με την προσφορά τους μια προσφορά ζωής. Το δεύτερο που θέλαμε να περάσουμε έχει να κάνει με την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας ως μέσου μετακίνησης. Θέλουμε να περάσουμε στους τοπικούς φορείς, κυρίως, στον κ. δήμαρχο Κομοτηνής να επισπεύσουν τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ώστε να είναι ασφαλής η μετακίνηση τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων συμπολιτών μας», δήλωσε ο κ. Κεπελής, ενώ υπογράμμισε ότι το ποδήλατο αποτελεί καλό, οικονομικό και καθαρό μέσο μετακίνησης.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι «η ανθρωπιά μας κρίνεται και αξιολογείται από την προσφορά μας στον συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η αιμοδοσία και η δωρεά οργάνων αποτελούν στις ημέρες μας τη σημαντικότερη προσφορά προς τον συνάνθρωπο».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.