Η προιστορια των αναμετρησεων του ΓΑΣ Κομοτηνη με την ΑΕ Κομοτηνης

4 νίκες μετρούν οι «Κυανέρυθροι» και 2 οι «Κιτρινόμαυροι»

Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΓΑΣ Κομοτηνή και ΑΕ Κομοτηνής δεσπόζει από το πρόγραμμα της α΄ φάσης του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  Βέβαια υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως ο ΓΑΣ εξαιτίας της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής υποχρεούται να αγωνιστεί με την Κ20 και έχει δικαίωμα προσθήκης δύο μεγαλύτερων ηλικιακά αθλητών. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και αναμένεται να είναι και αμφίρροπο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο παρελθόν 6 φορές στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τον ΓΑΣ να μετράει 4 νίκες και την ΑΕ Κομοτηνής 2 σε παιχνίδια διαφήμιση για το μπάσκετ της πόλης μας.

Συγκεκριμένα την σεζόν 2015/16 για την 3η αγωνιστική ο ΓΑΣ επικράτησε με το εμφατικό 59-80 της ΑΕΚ ενώ στον δεύτερο γύρο επικράτησε επίσης με 77-67. Την επόμενη σεζόν σε δύο άκρως αμφίρροπες αναμετρήσεις, η ΑΕ Κομοτηνής επικράτησε με 72-63 και 74-65 στην παράταση στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Στην τελευταία χρονιά που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική ο ΓΑΣ επιβλήθηκε με 73-62 και 77-57.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις αναμετρήσεις το κλίμα ήταν εξαιρετικό, δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο και οι ομάδες έδειξαν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα πως στην Κομοτηνή το μπάσκετ και ο αθλητισμός σημαίνει ήθος και πολιτισμός.

Πλέον ο ΓΑΣ βρίσκεται στην Β΄ Εθνική και η ΑΕ Κομοτηνής στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ ωστόσο η αυριανή αναμέτρηση θα προσέλκυε το ενδιαφέρον του κόσμου εφόσον δεν υπήρχαν οι περιορισμοί στους θεατές λόγω κορωνοϊού.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.