«Η πορεια μας θα στηριζεται στη συλλογικοτητα και τη διαφανεια»

Λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα της Τετάρτης, η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της ΝΔ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Η υποψηφιότητα για το δήμο Αλεξανδρούπολης είχε συνοδευτεί από πολλά σενάρια αλλά στο φίνις επικράτησε το όνομα του πολιτικού μηχανικού και πρώην δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κούρτη, η οποία δεν υπάγεται στο «στενό» κομματικό χώρο της ΝΔ και ίσως γι’ αυτό και επικράτησε, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν και ψηφοφόρους εκτός του γαλάζιου χώρου.

Ο κ. Κούρτης μίλησε στον ΠτΘ την επόμενη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

ΠτΘ: Κύριε Κούρτη, πώς νιώθετε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας για το δήμο Αλεξανδρούπολης;

Χ.Κ.:
Είναι τιμή για μένα η στήριξη που ανακοίνωσε το κόμμα της ΝΔ ως υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Η ενασχόλησή μου με τα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γνωστή στην τοπική μας κοινωνία.

ΠτΘ: Πόσα χρόνια κινείστε στο χώρο της αυτοδιοίκησης;

Χ.Κ.:
Πάρα πολλά χρόνια κι έχω μεγάλη εμπειρία. Το 1998 είχαμε κατεβάσει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που πήγε πάρα πολύ καλά και ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας και η ανάπτυξη υποδομών για το μέλλον της πόλης μας.

ΠτΘ: Λέγεται ότι στο πρόσωπό σας μπορούν να συσπειρωθούν ψηφοφόροι και από άλλους πολιτικούς χώρους κι όχι μόνο από τη ΝΔ.

Χ.Κ.:
Αυτό είναι δεδομένο. Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί μια διεύρυνση του ψηφοδελτίου προς όλους τους χώρους με ικανούς ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν τα εχέγγυα να υλοποιήσουν το πρόγραμμα που θα καταρτίσουμε, ένα πρόγραμμα υψηλών στόχων αλλά λογικό. Το ψηφοδέλτιο θα στελεχώσουν άτομα γνωστά στην τοπική κοινωνία, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν αποφάσεις.

ΠτΘ: Έχετε, επομένως, έτοιμο το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου σας;

Χ.Κ.:
Ο βασικός κορμός είναι έτοιμος. Από εκεί και πέρα, τα άτομα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο θα είναι 38 και το κλείσιμο του ψηφοδελτίου θα γίνει την παραμονή της κατάθεσής του.

ΠτΘ: Έχετε επιλέξει όνομα για το συνδυασμό σας;

Χ.Κ.:
Σύντομα θα ανακοινωθεί.

ΠτΘ: Ακούγεται ότι κάποια άτομα που ενδιαφερόντουσαν να λάβουν το χρίσμα της ΝΔ θα κατέλθουν ως ανεξάρτητοι.

Χ.Κ.:
Οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση μέσα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι καλή. Από εκεί κι έπειτα, ο καθένας ας ακολουθήσει την πορεία του. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξει στήριξη όλων των υποψηφίων στο συνδυασμό μας μετά την ανακοίνωση του προγράμματός μας και των στόχων μας.

ΠτΘ: Η ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει μέσα στον Ιούλιο;

Χ.Κ.:
Ναι, το όνομα και οι βασικοί στόχοι του συνδυασμού μας. Το πρόγραμμα θα διαμορφώνεται συνεχώς μέσα από την επικοινωνία που θα έχουμε με τους οικισμούς και την πόλη, αλλά και με τους τοπικούς παράγοντες.

ΠτΘ: Η ανακοίνωση έγινε από τον κ. Ζαγορίτη;

Χ.Κ.:
Η ανακοίνωση έγινε μέσα από το site της ΝΔ.

ΠτΘ: Ήταν κεραυνός εν αιθρία για σας;

Χ.Κ.:
Δεν ήταν καθόλου κεραυνός εν αιθρία, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είχε ταχθεί υπέρ της δικής μου υποψηφιότητας. Η ΝΟΔΕ Έβρου, υλοποιώντας τις εξαγγελίες του Κώστα Καραμανλή ότι θα πρέπει για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης να μην είναι στραμμένα τα βλέμματα στον «αυστηρό» χώρο της ΝΔ, έχει τη δυνατότητα να κάνει κι άλλες διευρύνσεις οι οποίες θα μπορούν να υλοποιήσουν λύσεις προβλημάτων στην τοπική κοινωνία.

ΠτΘ: Για να επιλεγείτε ανάμεσα σε αρκετούς και σημαντικούς υποψηφίους σημαίνει ότι αξιολογηθήκατε από τη ΝΔ ως ο καλύτερος τη δεδομένη στιγμή.

Χ.Κ.:
Όλοι είναι καλοί, αλλά τη συγκριμένη στιγμή έγινε αυτή η αξιολόγηση.

ΠτΘ: Έχετε κάποιο κύριο σύνθημα;

Χ.Κ.:
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αλλά θα πρέπει η πορεία μας να στηρίζεται στην συλλογικότητα και τη διαφάνεια, διότι χωρίς αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα. Πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία θα στηριχτεί ο προεκλογικός μας αγώνας αλλά και μετά τις εκλογές η υλοποίηση του προγράμματός μας.

ΠτΘ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Χ.Κ.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.