«Η πολιτικη μας εχει ταξικο προσημο»

Απαντήσεις από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για το νέο ασφαλιστικό

Να αποκρούσει όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για το νέο ασφαλιστικό με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νίκο Αγγελίδη να το χαρακτηρίζει «δεύτερο φορολογικό» που δημιουργεί το χείριστο οικονομικό περιβάλλον καθιστώντας αδύνατο να βγει η χώρα από την κρίση, θέλησε ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Ο κ. Σακελλίων σημείωσε πως διάβασε με πολύ ενδιαφέρον τις δηλώσεις του κ. Αγγελίδη, αλλά και άλλων για το νέο ασφαλιστικό, που θεωρεί πως το παρουσίασαν λίγο ή πολύ ως Αρμαγεδδών για τους ασφαλισμένους.
 
Ο ίδιος όμως σημείωσε πως μετά από δύο μέρες, όταν και αναρτήθηκαν οι πίνακες του Υπουργείου, μια πολύ μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων καθώς και αγροτών είδαν τις ασφαλιστικές εισφορές τους να μειώνονται.
 
Μάλιστα έφερε και παράδειγμα ελεύθερου επαγγελματία, με επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια, ο οποίος είδε 50% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
 
«Αν μας κατηγορούν ότι θα πληρώσουν παραπάνω εισφορές αυτοί που όντως έχουν, τότε ναι αυτό κάνουμε» σημείωσε ο κ. Σακελλίων, που τόνισε πως η πολιτική τους έχει ταξικό πρόσημο, με στόχο να ανακουφίσει την εργατική τάξη, αυτούς που δεν έχουν πλούτο και προσπαθούν να πορευτούν με μια μικρή επιχείρηση.
 
«Να θυμίσω στον κ. Αγγελίδη ότι δικός τους συνδικαλιστής υποστήριξε το ασφαλιστικό της κυβέρνησης και μάλιστα το έλεγε στον τότε υπουργό Εργασίας στον κ. Βρούτση και δεν τον άκουγε» σημείωσε, αναφερόμενος στον πρόεδρο των αυτοκινητιστών κ. Λυμπερόπουλο ο οποίος σημείωσε πως το 70-80% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ ευνοείται από αυτό.
 
Ο κ. Σακελλίων θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο καταπέφτει ένας ακόμα μύθος της ΝΔ ότι το νέο ασφαλιστικό έρχεται να τσακίσει τους ασφαλισμένους και να διαλύσει την επιχειρηματικότητα.
 
Όσο για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών που γίνονται τώρα δεν συγκρίνονται με αυτές της προηγούμενης χρονιάς, ενώ θεωρεί πως οι αγρότες στην Ροδόπη θα πληρώσουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους λιγότερο, μιας και η κατώτερη ασφαλιστική εισφορά έχει μειωθεί.
 
«Για ποιο λόγο δεν  βγαίνουν οι χιλιάδες των αγροτών στους δρόμους; Γιατί ούτε το ασφαλιστικό ήταν η λαιμητόμος, ούτε το φορολογικό» σημείωσε, παραδεχόμενος ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, όμως σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες επανέφεραν το σύστημα σε μια ισορροπία και επέλεξαν μια άποψη που με δίκαιο τρόπο θα αποδίδει αυτά που πρέπει στον κάθε ασφαλισμένο.
 
Όσο για αυτούς που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται, ακόμη και αφού βγήκαν οι πίνακες, ο κ. Σακελλίων θεωρεί πως αυτοί το κάνουν εκ του πονηρού. «Βγαίνει μια αλήθεια εδώ, ότι κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν αυτό που πραγματικά τους αναλογεί. Τι θα κάνουμε, θα πληρώσουν, αυτοί που πρέπει να πληρώσουν θα πληρώσουν παραπάνω» σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας τέλος ότι «μόλις οι ασφαλισμένοι δουν τι θα πληρώνουν, τότε θα κατανοήσουν τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.