Η ΠΟΕΣΥ «αποδοκιμαζει τις πρακτικες των fake news του ΑΠΕ-ΜΠΕ»

Φωτογραφία από παλαιότερο συλλαλητήριο φοιτητών και όχι μαθητών, που παραπέμπει σε επεισόδια χρησιμοποίησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από παλαιότερο συλλαλητήριο, φοιτητών και όχι μαθητών, που παραπέμπει σε κινητοποίηση με επεισόδια και χρήση βίας από μερίδα διαδηλωτών, δίχως την επισήμανση πως πρόκειται για φωτογραφία αρχείου, χρησιμοποίησε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε προχθές στο κέντρο της Αθήνας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ΠΟΕΣΥ «αποδοκιμάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τις πρακτικές των  fake news του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ενημέρωση των πολιτών» και εκτιμά πως πρόκειται για «προφανή σκοπιμότητα να εμφανίσει τη διαδήλωση υποκινούμενη και τους διαδηλωτές ως τραμπούκους που επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις».

Οι πρακτικές αυτές «δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την υποχρέωση που έχει το εθνικό μας Πρακτορείο Ειδήσεων για εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Επιπλέον δε, οδηγούν σε στοχοποίηση των εκπροσώπων του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από την κοινωνία» σημειώνει η ΠΟΕΣΥ και καλεί τη διοίκηση του ΑΠΕ «να απολογηθεί για το ατόπημά της και να σταματήσει να διασύρει τη Δεοντολογία και την Ενημέρωση».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.