Η πληροφορικη στην υπηρεσια της εκπαιδευσης

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης Πληροφορικής KOREL PLUS πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε, από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Βαβατσικλή, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, φίλων, συγγενών, μαθητών και εκπροσώπων τοπικών φορέων. Η KOREL PLUS αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας του Ομίλου ΚΟΡΕΛΚΟ με τα γνωστά φροντιστηριακά εκπαιδευτήρια «2001- ΟΡΟΣΗΜΟ» του κ. Σάκη Λιπορδέζη. Οι εγκαταστάσεις της σχολής βρίσκονται στην Πολυφήμου 2.

Μετά τον αγιασμό, τους καλεσμένους χαιρέτισε ο κ. Δημήτρης Κορέλλας, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΚΟΡΕΛΚΟ, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τη χαρά του για την παρουσία του στην Κομοτηνή και για τη συνεργασία του ομίλου ΚΟΡΕΛΚΟ με έναν σοβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό που έχει τη σφραγίδα του δημιουργού του, του Αθανάσιου Λιπορδέζη, συνέχισε: «Για μας, τον Όμιλο ΚΟΡΕΛΚΟ, η Κομοτηνή αποτελεί στρατηγικό σημείο ανάπτυξης και αυτό λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της πληθυσμιακής της σύνθεσης, της οικονομικής της άνθισης, αλλά και της εκπαιδευτικής αξίας που έχει ως πανεπιστημιακό και ερευνητικό κέντρο.
Η σημερινή εγκαινιαζόμενη συνεργασία εγγυάται την ποιοτική και δυναμική πορεία στο Ν. Ροδόπης, αλλά και γιατί όχι το εφαλτήριο για τις διαβαλκανικές μας προοπτικές».

Από την άλλη, ο γενικός διευθυντής του KOREL PLUS Κομοτηνής, κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, τόνισε ότι η ιδέα εκπαίδευσης υπολογιστών άρχισε να ωριμάζει από το 1985, τότε που είδε σε ορισμένες βιτρίνες της Κομοτηνής τους πρώτους υπολογιστές. Ο κ. Λιπορδέζης μετέφερε την παρατήρησή του ότι η πληροφορική τρέχει με πολύ γρήγορους και δυνατούς ρυθμούς και ότι είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα επάγγελμα το οποίο να μην ασκεί με τον υπολογιστή. «Γι΄ αυτό, εδώ και δύο χρόνια άρχισα να αναζητώ ένα ψηλότερο επίπεδο συνεργασίας, όπου θα μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε σε όλα τα επίπεδα που χρειάζονται τα σύγχρονα επαγγέλματα, για τα οποία οι νέοι της περιοχής μας θα έπρεπε να ταξιδέψουν στις μεγαλουπόλεις, ακόμα και οι επιστήμονες. Στην αναζήτηση αυτή, στον Όμιλο ΚΟΡΕΛΚΟ και στην οικογένεια Κορέλλα, βρήκα αυτό που ζητούσα, οργάνωση, μεθοδικότητα σε επίπεδο που είχα γνωρίσει μόνο σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια».

Η σχολή ΚΟΡΕΛΚΟ είναι η πρώτη σχολή που είχε υπολογιστή, από το 1968, και είναι ιδιωτική.

Σ΄ αυτό το σημείο ο κ. Λιπορδέζης μετέφερε την επιθυμία του για μια δωρεάν εκπαίδευση, αλλά όπως υπογράμμισε αμέσως μετά, «αυτό δεν γινόταν ούτε καν στην αρχαιότητα!».

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Βαβατσικλής αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία για τη νέα αυτή συνεργασία, τόνισε τη μεγάλη σημασία της για την τοπική κοινωνία, κύρια για την νεολαία, αλλά και για τους επαγγελματίες. Στη συνέχεια ο κ. Βαβατσικλής πραγματοποίησε τα εγκαίνια της σχολής.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.