Η πιτα και οι εκλογες των καταναλωτων

Το πρωί της Κυριακής, η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης έκοψε τη βασιλόπιτά της, αφού πρώτα πραγματοποίησε το διαχειριστικό απολογισμό για το 2004, παρουσίασε το πρόγραμμα δράσης για το 2005 και έκανε εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι εκλεγέντες θα συγκροτηθούν σε σώμα μέσα στην εβδομάδα.

Η Μάγδα Τσιουμάκα σε ένα σύντομο απολογισμό μίλησε για τις δραστηριότητες του 2004, ενώ στάθηκε στις καταγγελίες που έφτασαν στην Ένωση. «Από τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν παρατηρούμε ότι αυξήθηκαν μέσα στο 2004. Υπάρχουν περιπτώσεις καταναλωτών που τηλεφωνούν και ζητούν απλά τη συμβολή μας και δεν επανέρχονται. Κάποιοι άλλοι έρχονται σ’ εμάς και το πρόβλημά τους λύνεται με τη δική μας μεσολάβηση, ενώ έχουμε και τις γραπτές καταγγελίες.

Με τη συνέπεια και τη σταθερότητα που επιδεικνύουμε ως οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια οι καταναλωτές κατανόησαν ότι μπορούν ν’ απευθύνονται σ’ εμάς και να λύνεται το πρόβλημά τους, γι’ αυτό και αυξήθηκαν οι καταγγελίες».

Για τα κουτιά παραπόνων – καταγγελιών που τοποθετήθηκαν πριν δύο περίπου χρόνια στη δημαρχεία και στον α΄ όροφο της νομαρχίας η κα Τσιουμάκα σχολίασε ότι εξελίχθηκαν ως διαφημιστικά της οργάνωσης και υποδοχείς των δελτίων τύπου με τα οποία ενημερώνουν τους καταναλωτές.

Η κα Τσιουμάκα μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ενώσεις καταναλωτών να ενταχθούν σε μια ενιαία πανελλαδική ομοσπονδία. «Υπάρχουν Ομοσπονδίες και εμείς ανήκουμε σε μια ομοσπονδία που περιλαμβάνει 30 ενώσεις καταναλωτών. Το ΚΕΠΚΑ είναι η μητρική οργάνωση που δημιούργησε όλες τις άλλες ενώσεις.

Υπάρχει ένας κατακερματισμός των οργανώσεων. Γίνεται προσπάθεια να ενοποιηθούν, να γίνει μια πανελλαδική ομοσπονδία και να ενταχτούμε όλοι».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.