Η Περιφερειακη Συνθεση καταγγελλει τον Αντιπεριφερειαρχη Καβαλας για αντιδημοκρατικη συμπεριφορα

Επειδή δεν προσκάλεσε την Περιφερειακή Σύμβουλο Θάσου σε σύσκεψη για το Ειρηνοδικείο του νησιού

Ανακοίνωση σε αυστηρό τόνο εξέδωσε η Περιφερειακή Σύνθεση καταγγέλλοντας τη μη κλήση σε συμμετοχή της Περιφερειακής Συμβούλου Θάσου κ. Μαρίας Πολυμέρου σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης για το θέμα της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Θάσου.
 
«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική λειτουργία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνου Αντωνιάδη, ο οποίος σε σύσκεψη την οποία  συγκάλεσε σήμερα στο γραφείο του με θέμα την λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου, παρέλειψε να προσκαλέσει ή έστω να ενημερώσει την εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλο της Π.Ε. Θάσου, κα Μαρία Πολυμέρου» σημειώνει σχετικά η περιφερειακή παράταξη για να υπενθυμίσει «ότι η Θάσος, αν και δεν διαθέτει διοικητική οργάνωση (υπηρεσίες κ.λπ.) αποτελεί ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, στην οποία καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν έχουν οι εκλεγόμενοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Καβάλας, όπως ο ίδιος. Αντιθέτως, η Π.Ε. Θάσου εκπροσωπείται  από έναν μόνο Περιφερειακό Σύμβουλο, συγκεκριμένα την κα Μαρία Πολυμέρου, η οποία έχει εκλεγεί και με ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ψήφων τόσο η ίδια, όσο και το ψηφοδέλτιο της παράταξης, με την οποία ήταν υποψήφια. Είναι, λοιπόν, δημοκρατικά και θεσμικά επιβεβλημένο η δημοκρατικά εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος του νησιού να ενημερώνεται όποτε συγκαλούνται συσκέψεις με θέματα που αφορούν την Π.Ε. στην οποία είναι η μόνη αιρετή».

«Η δημοκρατία επιβάλλει έμπρακτα να μην αγνοεί όσους δεν έχουν εκλεγεί με την δική του παράταξη, αλλά να σέβεται την εκλογική ετυμηγορία των πολιτών, ακόμη κι αν αυτή δεν του είναι αρεστή. Ο ορισθείς Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας οφείλει να κατανοήσει ότι η δημοκρατία αποτελεί τρόπο λειτουργίας, η εφαρμογή του οποίου δεν είναι πάντα εύκολη!» τονίζει η Περιφερειακή Σύνθεση απευθυνόμενη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κλείνοντας την ανακοίνωσή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.