Η παρελαση της 14ης Μαιου

Ηλιόλουστη μέρα επεφύλαξε ο καιρός σε όσους παρήλασαν ή παρακολούθησαν το πρωί του Σαββάτου την παρέλαση για τον εορτασμό των 85 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Μανωλιά.

Με το πέρας της τελετής και με μουσική υπόκρουση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…» έγιναν οι σχετικές δηλώσεις.


«Σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Θράκης μετά από 85 χρόνια. Νομίζω ότι τέτοια μέρα οφείλουμε να τιμούμε και να σεβόμαστε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και να διδασκόμαστε από το παράδειγμά τους, ώστε σε καιρούς ειρήνης, αυτού του είδους η αυταπάρνηση και η προσφορά να αναδεικνύεται με έμπρακτες ενέργειες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των Θρακών, θωρακίζουν τη Θράκη και συμβάλουν στην ανάπτυξή της» μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Η Ροδόπη σήμερα τιμάται και τιμά τους επώνυμους κι ανώνυμους, όλους αυτούς που έκαναν το παν για ν’ αναπνέουμε σήμερα τον αέρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Όλοι οι Ροδοπίτες και όλοι οι Θρακιώτες θα φτιάξουμε ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη προοπτική του τόπου» σχολίασε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τη Θράκη. Γιορτάζουμε την 85η επέτειο της απελευθερώσεώς της και την ενσωμάτωσή της με την Ελλάδα. Τιμούμε όλους εκείνους που με τις προσπάθειές τους, τις θυσίες, τους αγώνες τους κατόρθωσαν η Θράκη σήμερα να είναι ελεύθερη και ενσωματωμένη με τον κορμό της μητέρας Ελλάδας. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Θρακιώτες εκ μέρους του διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού ότι το Δ΄ Σώμα Στρατού είναι εδώ και είναι έτοιμο με εκπαιδευμένο προσωπικό και καλά εξοπλισμένο ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να κρατήσει πάντα ελεύθερη τη γη της Θράκης» μετέφερε ο υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Χρήστος Χωρινός.

«Ο Μάιος του 1920 ήταν ένας Μάιος αλλιώτικος από τους άλλους. Χάρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την πολυπόθητη ελευθερία. Και μετά, ο αγώνας και το χρέος για την πρόοδο και την ανάπτυξη που δικαιούται. Ένας αγώνας κι ένα χρέος που συνεχίζουμε να είμαστε απέναντί του σαν μια ενωμένη και μόνιμη πραγματικότητα, με πείσμα, με συνεχή και αμείωτο κέφι, με όρθια ψυχή, να παλεύουμε μ’ αυτόν τον τόπο που δικαιούται κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος, να προοδεύει και η ευημερία να είναι για όλους» ήταν το μήνυμα της βουλευτού Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Μανωλιά.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.