Η παραγωγικη ανασυγκροτηση της Ροδοπης στο επικεντρο της επισκεψης Μπολαρη

Από το ΔΠΘ ξεκίνησε την επίσκεψή του ο αν. υπουργός και συνέχισε με τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος είχε συνάντηση αρχικά με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, με τον οποίο είχε συζήτηση για θέματα που άπτονται του πρωτογενή τομέα, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε μεταποιητικές μονάδες της περιοχής.
 
Τον κ. Μπόλαρη συνόδευαν στην επίσκεψή του οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, καθώς και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου. 

«Η πρόκληση είναι μπροστά μας» 

Στην Πρυτανεία του ΔΠΘ, τον κ. Μπόλαρη υποδέχτηκε ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, μαζί με τον αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών κ. Φώτη Μάρη, καθώς και τις προέδρους των τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευγενία Μπεζιρτζόγλου και Δασοπονίας κ. Καλλιόπης Ραδόγλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του Πανεπιστημίου αλλά και γενικότερα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής.
«Ήταν μια συνάντηση ουσίας, εστιασμένη στη δυνατότητα συμβολής του ΔΠΘ στην αγροτική ανάπτυξη, στη μεγάλη πρόκληση της Αγροτοδιατροφικής Ανάπτυξης της χώρας» σημείωσε ο κ. Μπόλαρης, τονίζοντας πως υπήρχε συμφωνία σε πολλά θέματα.
 

«Η πρόκληση είναι μπροστά μας, το Δημοκρίτειο κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, και χρειαζόμαστε συνέργειες του Πανεπιστημίου, του παραγωγικού τομέα, του αγροτοδιατροφικού τομέα, της κυβέρνησης, του Υπουργείου για να έχουμε μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.
 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καραμπίνης δώρισε στον κ. Μπόλαρη μια καρφίτσα του ΔΠΘ μαζί με ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ από πλευράς της η πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής οικονομίας του έδωσε ένα κρασί το οποίο δημιούργησαν φοιτητές του τμήματος στο πλαίσιο του μαθήματος της οινολογίας. 

«Η Θράκη είναι ένας χώρος με εξαιρετική παράδοση και προϊόντα ποιότητας» 

Ο κ. Μπόλαρης επισκέφτηκε στη συνέχεια και μια σειρά από μεταποιητικές επιχειρήσεις στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, μιας και θεωρεί ότι η πρόκληση για την Ελλάδα είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
 
Άλλωστε αποτελεί πεποίθηση της Κυβέρνησης και του ιδίου η αλλαγή κατεύθυνσης και η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου, και οι δυνατότητες για την άμεση ανταπόκριση βρίσκονται στο χώρο της αγροτοδιατροφής, για την οποία η Θράκη είναι ιδιαίτερα προικισμένη.
 
«Η Θράκη είναι ένας χώρος με εξαιρετική παράδοση και προϊόντα ποιότητας, στα οποία ενσωματώνει καινοτομίες» σημείωσε, τονίζοντας πως τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και ευδοκιμούν τόσο στην Ξάνθη, που επισκέφτηκε τη Δευτέρα, όσο και στη Ροδόπη.
 
«Η πρόκληση είναι παρούσα, και είναι σε εμάς η δυνατότητα αξιοποίησης» υπογράμμισε κλείνοντας ο αν. υπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.