Η παιδικη λεσχη βιβλιου του Δημοκριτειου Βιβλιοχαρτοπωλειου επεστρεψε με τους μικρους βιβλιοφαγους ετοιμους για αναγνωσεις

Χάρης Οταμπάσης, αφηγητής «Το καλό βιβλίο είναι ζωντανός οργανισμός, αλλάζει όπως και εμείς»

Ο θεσμός του Βιβλίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μετέπειτα εξέλιξη ενός παιδιού, βοηθώντας το να ξεπεράσει δυσκολίες, να αναπτύξει τα ταλέντα του και να μυηθεί στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού. Γι’ αυτό και φέτος η παιδική λέσχη βιβλίου του «Δημοκριτείου Βιβλιοπωλείου», μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δράση, συνεχίστηκε ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο έλαβε χώρα μία ακόμα συνάντηση της.
 
Με «παραμυθά» τον κ. Χάρη Οταμπάση η παιδική λέσχη βιβλίου ήρθε για να χαρίσει αξέχαστες στιγμές στους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι απόλαυσαν τα παραμύθια και έπειτα συζήτησαν τις εντυπώσεις τους. Συγκεκριμένα διάβασαν το δεύτερο παραμύθι με τίτλο «Γούλφι, μισός λύκος, μισός πρόβατο, μια καρδιά»  και συζήτησαν για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και την ανάγκη όλων μας να ανήκουμε σε μια ομάδα. 

Η σημασία του καλού βιβλίου για τα παιδιά 

Ο κ. Οταμπάσης επεσήμανε πως «η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Ένα καλό βιβλίο μας γεμίζει με εμπειρίες και γνώσεις που θα αποδειχθούν πολύτιμες στο μέλλον, ενώ παράλληλα βελτιώνει την συγκέντρωση και την ενσυναίσθησή μας» και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «με σιγουριά μπορώ να πω ότι οι τρέχουσες εξελίξεις και η εκδοτική κατάσταση στον χώρο του παιδικού βιβλίου σήμερα, αυξάνουν τις προσδοκίες μας. Εξάλλου, τα καλά βιβλία είναι ζωντανοί οργανισμοί, αλλάζουν όπως και εμείς».
 
Συνεχίζοντας ενημέρωσε πως κάθε εβδομάδα η λέσχη επιλέγει και ένα διαφορετικό παραμύθι, έχοντας την ευκαιρία να διαλέξει ανάμεσα σε κλασικούς και πιο σύγχρονους τίτλους. Ωστόσο στόχος του είναι το κάθε έργο να επιδρά θετικά στον ψυχισμό των παιδιών και να τα γεμίζει συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα μαζί όλοι αναζητούν μια γλώσσα «της αγάπης, φιλίας, συντροφικότητας, αποδοχής, ευτυχίας και ηθικής», αρετές που ευελπιστεί να καλλιεργηθούν στους μικρούς βιβλιοφάγους.
 
Μιλώντας για την ανταπόκριση που έχει η λέσχη βιβλίου στα παιδιά διαπίστωσε με έκπληξη ότι οι μικροί βιβλιοφάγοι ανταποκρίνονται στις προκλήσεις ενός λογοτεχνικού βιβλίου «με μεγάλη ευχαρίστηση και θετικότητα». Μέσα από τη δράση παρατήρησε πως τα παιδιά ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και απολαμβάνουν την ανάγνωση, κάνοντας ερωτήσεις. Τελειώνοντας ο κ. Οταμπάσης τόνισε πως το συναρπαστικό κομμάτι είναι ότι τα παιδία είναι φορείς μιας αλήθειας, η  οποία μέσα από τα παραμύθια όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά και αποκτά υπόσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.