Η παιδικη αληθεια

Στις εγκαταστάσεις του «Παρατηρητή της Θράκης» βρέθηκαν οι Ε2 και Ε3 τάξεις του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να δουν από κοντά τον τρόπο που παράγεται μια εφημερίδα από την αρχή μέχρι το τέλος, όπως και τη λειτουργία μιας εκτυπωτικής μονάδας. Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες συνοδεία των δασκάλων τους, της κ. Πολυχρονίας Μπαρδαλή και της κ. Ελένης Μαντατζή παρενέβησαν και στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον αέρα.
 
Από τη «ματιά» των παιδιών φυσικά δεν θα μπορούσε να διαφύγει και το προσφυγικό θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Οι απαντήσεις που έδωσαν στο θέμα μας εξέπληξαν θετικά, κυρίως για την αλήθεια τους, εκφρασμένη όπως μόνο ένα παιδί μπορεί…
 
Χαρακτηριστικά παραθέτουμε δύο:
 
Γιώργος: «Δε θα ήθελα να υπάρχει πόλεμος, να υπάρχει περισσότερη ειρήνη και να μην υπάρχουν πρόσφυγες. Τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο όταν είναι πρόσφυγες. Δεν είναι ωραίο να είσαι πρόσφυγας.»
 
Εύη: «Με συγκινεί η περίπτωση των προσφύγων, γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν σπίτι, ζουν σε σκηνές, μέσα στο κρύο. Τα παιδιά αυτά βρίσκονται στο δρόμο γιατί στη χώρα τους γίνεται πόλεμος και ήρθαν εδώ για ένα καλύτερο αύριο.»
 
Όπως μας είπαν μάλιστα οι μαθητές ήδη έχουν συγκεντρώσει και διαθέσει ρούχα και λοιπό υλικό για τους πρόσφυγες, ενώ ετοιμάζουν και μια θεατρική παράσταση για τον ίδιο σκοπό…
 
Οι μικροί δείχνουν το δρόμο και πάλι… ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.