Η οικονομικη στενοτητα… «εφαγε» το Seatrac φετος στις παραλιες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Δεν είχαν πρόσβαση φέτος τα ΑμεΑ στη θάλασσα της Μαρώνειας

Στην αδυναμία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών να καλύψει το κόστος της επανατοποθέτησης και συντήρησης του Seatrac, καθώς και στην ανησυχία για αδυναμία σωστής φύλαξής του, οφείλεται η μη τοποθέτησή του φέτος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.

Να θυμίσουμε πως τοSeatrac, που δίνει πρόσβαση στη θάλασσα σε ΑμεΑ αλλά και σε όσους έχουν δυσκολία στην κίνησή τους, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι σε παραλία της Μαρώνειας από τον TAP, που είχε καλύψει εκείνη τη χρονιά το κόστος προμήθειας και τοποθέτησής του.

Όμως παρόλο που ο Δήμος κράτησε το μηχανισμό, και είχαν γίνει κινήσεις ώστε να τοποθετηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Προσκυνητών για να εξασφαλιστεί και η καλύτερη ασφάλειά του, αυτό δεν συνέβη, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, αντιδιαστέλλοντάς το με την λειτουργία στο Δήμο Κομοτηνής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος για την συντήρηση και την επανατοποθέτησή του φέτος, ανέρχονταν, σύμφωνα με τον κ. Χαριτόπουλο, στα 5.000 ευρώ, κάτι που όμως δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020, όταν αυτός είχε καταρτιστεί στην αρχή της θητείας του.

Όπως σημείωσε, την ανάγκη για την δαπάνη 5.000 ευρώ την έμαθαν στην αρχή της θερινής περιόδου, όταν ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη επανατοποθέτηση και πλέον δεν υπήρχαν περιθώρια να υπάρξει μετακίνηση των πόρων ώστε να καλυφθεί αυτό το ποσό.

Έτσι παρόλο που έκαναν προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από τον TAPγια ακόμα μια χρονιά, μαζί με την δωρεά που τους κάνει για ένα απορριμματοφόρο και ένα κατασκευαστικό μηχάνημα, αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατό, ενώ όποια άλλη λύση αναζητήθηκε έπεσε κι αυτή στο κενό.

Ο κ. Χαριτόπουλος πάντως σημείωσε πως παρόλο που φέτος δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν τον μηχανισμό, θα κάνουν προσπάθεια ώστε να υπάρχει το κονδύλιο στον προϋπολογισμό του 2021, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να τοποθετηθεί και να εξυπηρετήσει ΑμεΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.