«Η Νυφη της Κουλουρης» απο το ΚΘΒΕ στην Αλεξανδρουπολη

Στον τόπο που εξελίσσεται η πλοκή της, στη Σαλαμίνα, πρόκειται να παρουσιαστεί μεταξύ άλλων η μία από τις δύο καλοκαιρινές παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, «Η Νύφη της Κούλουρης». Το κωμειδύλλιο αυτό του Ευάγγελου Παντόπουλου, πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο (Παρασκευή 31 Αυγούστου) στις 9.00 μ.μ. στο Θέατρο του Πάρκου «Εγνατία» στην Αλεξανδρούπολη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που περιγράφει τα ευτράπελα, τα οποία συμβαίνουν σε μια μικρή κοινωνία με τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη της, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

Το έργο

Τα ερωτικά μπερδέματα και τα «κοινωνικά σχόλια» του περιοριστικού περίγυρου της Κούλουρης είναι το κύριο θέμα του έργου. Μια παλιά φωτογραφική μηχανή που βρίσκεται στο χωριό τυχαία και τη φέρνει μαζί του ο Γερμανός περιηγητής Βούλχτερ, ο οποίος είναι φιλοξενούμενος του δημάρχου, αναστατώνει τους πάντες!

Η Λενιώ, που έχει κρυφά ερωτικά δεσμό με τον Μήτσο, ένα φτωχό καρβουνιάρη, αλλά είναι από παιδί αρραβωνιασμένη με τον πλούσιο Κάλια, γίνεται το αντικείμενο των σχολίων μεταξύ των γυναικών του χωριού. Κάποια στιγμή που η Λενιώ ποζάρει για τον Βούλχτερ τυχαίνει να βρεθεί εκεί και ο Μίχος, ο χωροφύλακας του χωριού, που είναι ερωτευμένος μαζί της. Πλησιάζοντας κρυφά στο φακό την βλέπει με το «κεφάλι επάνω από τα χέρια κάτω». Μέσα σε όλη αυτή την παραζάλη ένα ξεχασμένο πασούμι δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ταραχή και γίνεται αιτία να αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά των δύο ερωτευμένων, δίνοντας την ευκαιρία στον γερμανό τουρίστα να δώσει τη λύση του μυστηρίου…

Οι συντελεστές

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Στέλιου Γούτη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Άννας Μαχαιριανάκη, η μουσική είναι του Ηρακλή Πασχαλίδη, η χορογραφία της Αναστασίας Θεοφανίδου, οι φωτισμοί του Γιώργου Ταρκάση, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ελένη Μανίσογλου. Στο ρόλο του απολαυστικού Μίχου ο Διονύσης Καλός. Την κουτσομπόλα Παγώνα υποδύεται η Σοφία Λάππου, τη ρομαντική Λενιώ η Δομινίκη Ραμνάλη, την έξυπνη Αγγέλω η Λίλιαν Παλάντζα, τον Μήτσο που υπερασπίζεται μέχρι τελικής πτώσης τον έρωτά του, ο Λευτέρης Τεκτονίδης και τον γερμανό περιηγητή Βούλχτερ ο Κώστας Γακίδης. Ακόμη συμμετέχουν σε χαρακτηριστικούς ρόλους της κοινωνίας του 19ου αιώνα οι ηθοποιοί: Γιώργος Ντομούζης, στο ρόλο του θείου της Λενιώς, Χαρίτου, Ελένη Μανίσογλου στο ρόλο της θείας Κατήγκως, Θανάσης Κεραμιδάς, στο ρόλο του «απατημένου» Κόλια, τον τελάλη υποδύεται ο Δημήτρης Αραμπατζόγλου, τον Στράτο ο Κώστας Ίτσιος, τον Μπαρμπαλιά ο Παντελής Καλπάκογλου, τον Μινά ο Νίκος Μαγδαληνός, τον καφετζή ο Θόδωρος Τεκνετζίδης, τη Βασιλωμαριώ, η Άννα Πορφύρη και την Ασημοσοφία η Ελευθερία Φιτσιώρη.

Μπάμπης Καπλάνης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.