Η νεαρη ψυχολογος Αννα Μακριδου εγκαινιασε το γραφειο της

Επιμένει εγχωρίως και προτρέπει «οι άνθρωποι να περάσουν την πόρτα του ψυχολόγου και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή»

Την ευκαιρία στους Κομοτηναίους «να αποκαταστήσουν τη σχέση με την ψυχική τους υγεία» θέλει να δώσει η ψυχολόγος κ. Άννα Μακρίδου, που το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου της γραφείου.
 
Παρουσία πολλών φίλων και συγγενών, αλλά με ακόμα περισσότερα δώρα συνοδευόμενα από ευχές για καλή σταδιοδρομία και επιτυχία που κατέφθασαν στον χώρο, η κ. Μακρίδου άνοιξε και επισήμως την πόρτα του γραφείου της που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Παύλου 23, για να μοιραστεί με αυτούς την ευτυχία της για το πρώτο σημαντικό επαγγελματικό της βήμα.

Άλλωστε όπως τόνισε οι δυσκολίες των καιρών που αποθαρρύνουν πλέον τους νέους επιστήμονες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους εντός των εγχώριων συνόρων, για την ίδια δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά «ένα σκαλοπάτι που θα μας πάει ένα βήμα πιο πέρα, θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε, να δουλέψουμε περισσότερο και να γυρίσουμε λίγο προς την εξερεύνηση του εσωτερικού μας κόσμου».
 
Ερωτηθείσα σχετικά με την νοοτροπία του Έλληνα γύρω από την ψυχοθεραπεία η ίδια επεσήμανε πως πράγματι υπάρχει μια δυσκολία στον μέσο Έλληνα να απευθυνθεί τόσο σε ψυχολόγο όσο και σε ψυχίατρο, κυρίως γιατί «δεν έχουμε συνηθίσει να φροντίζουμε και την ψυχική μας υγεία».
 
Αυτή ακριβώς την διαστρέβλωση επιθυμεί η ίδια αλλά και οι συνάδελφοί της νέοι επιστήμονες να «διορθώσουν» μέσω της δουλειάς τους, προσπαθώντας μέσα από κάθε ευκαιρία να παρουσιάζουν και να βελτιώνουν την εικόνα της ψυχολογίας ως επιστήμης.
 
Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα «οι άνθρωποι να τολμήσουν να διεκδικήσουν την ψυχική τους υγεία, να περάσουν την πόρτα του ψυχολόγου και να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, αρχικά για τον εαυτό τους και μετέπειτα για την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται».
 
Η ψυχική υγεία άλλωστε όπως επεσήμανε «είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με όλους τους τομείς της ζωής μας, και είναι σημαντικό να φροντίζουμε πολύπλευρα τον εαυτό μας».
 
Εμείς να ευχηθούμε στην ίδια καλή αρχή με επιμονή στο όραμα και τα πιστεύω της!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.