Η νεα Τοπικη Αστυνομικος του Σωστη

Αγιασμός με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του θεσμού πραγματοποιήθηκε στο χώρο που θα στεγάζεται

Αγιασμός, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Σώστη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά το θεσμό στην περιοχή μας.
 
Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ξεκίνησε την λειτουργία από τις αρχές του μήνα σε πέντε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μεταξύ αυτών και στην περιοχή του Σώστη του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης, όπου ανέλαβε καθήκοντα η Τοπική Αστυνόμος κ. Ελένη Ραϊκούδη.
 
Στην τελετή, που πραγματοποίησε στην Τοπική Κοινότητα Σώστη του Δήμου Ιάσμου όπου εδρεύει πλέον η Τοπική Αστυνομικός ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, π. Βαρθολομαίος, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.
 

Ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στην συγκεκριμένη περιοχή, ευχαρίστησε όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.
 
Τέλος ευχήθηκε στην Τοπική Αστυνόμο υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα νέα της καθήκοντα.
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ επισήμανε πως ήταν ιδιαίτερη χαρά τους που μπόρεσαν να βοηθήσουν στην στέγαση του συγκεκριμένου προγράμματος, και ευχήθηκε από την πλευρά του αυτή η αρχή να είναι θετική για τον οικισμό και τον υπόλοιπο Δήμο.
 
 

Τι είναι ο Θεσμός του Δημοτικού Αστυνομικού 

Ο θεσμός έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.
 
Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Παράλληλα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.