Η «Νεα Πορεια» θα κλεισει οριστικα την πορτα στο παρελθον!

Η παρουσίαση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Νέα Πορεία» πραγματοποιήθηκε χθες από τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Αναστάσιο Βαβατσικλή σε ξενοδοχείο της πόλης. Τα 39 από τα 41 ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και 10 από τα 11 τοπικά συμβούλια των οικισμών του δήμου παρουσίασε ο ίδιος ο κ. Βαβατσικλής σε ομιλία του. Υποψήφιοι αλλά και στενοί φίλοι του κ. Βαβατσικλή καθώς και παλιοί γνώριμοι – συνεργάτες στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθεια που γίνεται για την πόλη της Κομοτηνής από “Νέα Πορεία”. Ο κ. Βαβατσικλής μετά το πέρας της ομιλίας του αναφέρθηκε στη νομική κάλυψη του συνδυασμού, η οποία, όπως διευκρίνισε, έχει δει όλα τα θέματα των υποψηφίων σχολαστικά και δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα. Η διευκρίνιση αυτή έγινε με σκοπό να αποφθεχθούν τα σχόλια και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις σε τέτοιου είδους θέματα από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όσο για το θέμα των νέων ηλικιακά υποψηφίων του συνδυασμού του τόνισε ότι «τα πάντα στην ζωή κατακτούνται με σκληρό αγώνα, δεν χαρίζεται τίποτα στην σημερινή εποχή που ζούμε, γι’ αυτό θέλω από εσάς τον καλύτερο εαυτό σας στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων «νοιώθω ιδιαίτερη πνευματική ευχαρίστηση αλλά κυρίως ψυχική υπερηφάνεια γιατί ο εκλογικός συνδυασμός αποτελείται και περιστοιχίζεται από συνεργάτες, παλιούς και νέους, καταξιωμένα μέλη των τοπικών κοινωνιών τής πόλης και των αγροτικών οικισμών. Κοινό χαρακτηριστικό, τούς ενώνει ο πόθος να συμβάλουν τόσο στην καταξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και στην καταγραφή και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών».

Ο κ. Βαβατσικλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο του συνδυασμού που ηγείται τονίζοντας η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», ποτέ δεν υπήρξε μια άνευ ουσιαστικού και πρακτικού περιεχομένου εκλογική παράταξη. Ποτέ δεν υπήρξε απλά μια ταμπέλα εντυπωσιασμού. Ποτέ δεν υπήρξε ομάδα κατάκτησης της εξουσίας για την εξουσία. Είναι τοπικό λαϊκό Κίνημα ανόρθωσης και προοδευτικής εξέλιξης που εξακολουθεί να διαμορφώνει με τους στόχους και τον προγραμματισμό της το μέλλον της πόλης και των οικισμών της, τις τύχες του τόπου μας. Αντιπαρατασσόμαστε στη λογική των προσωποκεντρικών επιλογών, των «γενικώς επιτυχημένων», των «ευταλών» και των «φωτογενών». Των «ηγεμόνων» και των «Μεσσιών». Στην επικοινωνιακή εικόνα των «καλών» και των «ατσαλάκωτων» παιδιών στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιπαρατάσσουμε την πραγματικότητα του καλού και ισχυρού Δήμου. Του καλού και αποτελεσματικού Δημάρχου, του αποτελεσματικού αντιδημάρχου, του ικανού δημοτικού συμβούλου. Έχουμε έργο και έχουμε προτάσεις για τον τόπο μας και τη ζωή μας. Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» αποτελεί, πολυσυλλεκτικό λαϊκό τοπικό Κίνημα που απευθύνεται σε όλους τους δημότες, στον λαό της πόλης και των οικισμών, χωρίς κανένα χαρακτηριστικό κομματικής εξάρτησης. Είναι ένα τοπικό δημοκρατικό Κίνημα που εξακολουθεί να έχει ανάγκη ο τόπος στους σημερινούς καιρούς των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών. Μπροστά στις προκλήσεις της Νέας Εποχής, προτείνουμε τη συμμετοχή του ισχυρού δημότη πολίτη.

Όσο για τις ευθύνες που βαραίνουν μια δημοτική αρχή ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του «αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη να πορευθούμε σε μια νέα εποχή. Με συνεχεί ανατροπές. Με ήθος και διαφάνεια. Με σεβασμό στα δικαιώματα του δημότη. Προχωράμε σε μια σημαντική ανανέωση προσώπων, προτάσεων και ιδεών. Σε μια νέα πρόταση πολιτικής για την πόλη και τους πολίτες. Μια νέα πολιτική που με παρεμβάσεις και δημοτικούς θεσμούς θα εξασφαλίζει τη δράση της οργανωμένης κοινωνικής έκφρασης. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο λαό το σχεδιασμό μας, όχι για τη νέα τετραετία. Τον σχεδιασμό που θα κλείσει οριστικά την πόρτα στο παρελθόν, στην πισωστρέφεια, στη συντήρηση, στη στασιμότητα. Πρέπει να σφίξουμε στην καρδιά μας και να σφικταγγαλιάσουμε μέσα της ότι απόψε, ανοίγουμε πιο δυναμικά το δρόμο της μεγάλης τομής στα Δημοτικά μας πράγματα. Της τομής που περιμένει η τοπική κοινωνία. Της τομής που περιμένουν από εμάς οι ενεργοί πολίτες και ο λαός».

Σκοπός του συνδυασμού του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Αναστάσιου Βαβατσική, όπως τόνισε είναι «η προώθηση της προσέγγισης ανάμεσα στους πολίτες με διαφορετικά ενδιαφέροντα και δράσεις. Καλλιεργούμε και ενθαρρύνουμε τη συλλογική συνείδηση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της πόλης, σεβόμενο τη διαφορετική άποψη που διαμορφώνει ο καθένας. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην άσκηση της λειτουργίας της, η χρησιμοποίηση του όρου «μειονότητα» απαξιώνει. Μειώνει, διακρίνει τη σημασία της συμμετοχής ενός μεγάλου, ενεργού και δραστήριου πληθυσμού της πόλης και των οικισμών της. Με την πολιτική μας ξεπεράσαμε τη διάκριση στην κοινωνία, σε «πλειονότητα» και «μειονότητα». Είμαστε μια ενωτική κίνηση όλων των δημοτών με σωστές πολιτικές προτάσεις για το τόπο και το μέλλον του. Οικοδομούμε τα θεμέλια ενός κοινωνικού Δήμου. Προωθούμε και υποστηρίζουμε τον διάλογο των πολιτισμών της περιοχής μας ανεξάρτητα από φυλετικές ή θρησκευτικές διαφορές. Συμμετέχουμε και ενισχύουμε τα Κινήματα για την ειρήνη. Τα Κινήματα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στη βία και στον ρατσισμό. Αναπτύσσουμε δραστηριότητες δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και Δημοκρατίας. Διεκδικούμε μια ισχυρή αυτοδύναμη και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σήμερα, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου καθώς και η ανακοίνωση των υπολοίπων υποψηφίων, ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν την ώρα εκείνη ενώ την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Νίκος Αρβανιτίδης

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό «Νέα Πορεία»

Τοπικό Συμβούλιο Ανθοχωρίου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Αγγελίδου Ελένη Οικοκυρά

2. Δούκα – Λυγκόζη Βαΐτσα Οικιακά

3. Μωραΐτης Τριαντάφυλλος Επαγγελματίας

4. Παπαδόπουλος Αντώνιος Γεωλόγος

Τοπικό Συμβούλιο Θρυλορίου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Δαρίδου Σουλτάνα Ιδιωτικός Υπάλληλος

2. Δροσίδης Δημήτριος Ιδιωτικός Υπάλληλος

3. Ισμαήλ Μεμέτ Αγρότης

4. Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Εμινέ Αγρότισσα

5. Καρακατσάνης Παναγιώτης Αγρότης

6. Σαλπιγγίδου – Τσατλίδου Αρχοντούλα Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τοπικό Συμβούλιο Κάλχαντος

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Αλή Αλή Επαγγελματίας

2. Αλή Μπασή Τζεμιλέ Αγρότισσα

3. Κιοσέ Εριτζάν Λογιστής

4. Σαδήκ Τσαούς Μουσταφά Αγρότης

5. Τουμπάρ Λατήφ Αμέτ Σεμπαετίν Ιδιωτικός Υπάλληλος

6. Χαλήλ Ιβράμ Χασάν Οδηγός

7. Χαλήλ Ατνάν Αγρότης

Τοπικό Συμβούλιο Γρατινής

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Δεληβασίλης Βασίλειος Συνταξιούχος

2. Καμπούρη Κυριακή Οικιακά

3. Καραγεωργίου Γεώργιος Αγρότης

4. Κατράνη Ευγενία Αγρότισσα

5. Παυλίδου Βασιλική Ιδιωτικός Υπάλληλος

6. Περγέλης Αναστάσιος Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τοπικό Συμβούλιο Κοσμίου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Αρσενίου Αρσένιος Ε.Α. Αξιωματικός Αεροπορίας

2. Μιχαηλίδου Χρυσούλα Εκπαιδευτικός

3. Μπουγιουκλούς Αθανάσιος Αγρότης

4. Παπάζογλου Κωνσταντίνος Χημικός Μηχανικός

5. Σγούρου Ιωάννα Αγρότισσα

6. Τσίτσιου Ευτυχία Αγρότισσα

7. Τσομπανγιοβάνης Βασίλειος Κτηνοτρόφος

Τοπικό Συμβούλιο Καρυδιάς

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Γεωργιάδης Σταύρος Ιδιωτικός Υπάλληλος

2. Δαδινίδης Ανέστης Επιχειρηματίας

3. Κιόρογλου Κυριακούλα Παρασκευάστρια Μικροβιολογικού

Τοπικό Συμβούλιο Κηκιδίου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Αλή Οζλέμ Οικοκυρά

2. Καρά Αμέτ Ογλού Μεμέτ Συνταξιούχος Αγρότης

3. Μεμέτ Μεμέτ Αγρότης

4. Μισιρλή Μεμέτ Μουσταφά Αγρότης

Τοπικό Συμβούλιο Σιδηράδων

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Μεχμέτ Ναήμ Ιδιωτικός Υπάλληλος

2. Μουσταφά Χαλήλ Καφεπώλης

3. Σεπετζή Αμέτ Γκιουλσούμ Αγρότισσα

4. Σοφτά Ρουκιέ Αγρότισσα

Τοπικό Συμβούλιο Στυλαρίου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Ιμπραήμ Μουσταφά Αγρότης

2. Σαλή Ογλού Σαδιέ Οικοκυρά

3. Χασάν Χασάν Επαγγελματίας

4. Χασάν Χουσεΐν Τεχνικός Καπνού

Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Μεμέτ Ογλού Ρετζέπ Επαγγελματίας

2. Σαλήχ Σεμά Οικοκυρά

3. Σερήφ Σερήφ Αγρότης

Τοπικό Συμβούλιο Πανδρόσου

Α/Α Ονοματεπώνυμο Επάγγελμα

1. Δερμετζή- Κοντοπούλου Θεοδώρα Νοσηλεύτρια

2. Καρδέμ Σουκρή Εργολάβος

3. Μεμέτ Ναρήφ Κτηνοτρόφος

4. Σουλεϊμάν Τσαλά Τσαμεντί Έμπορος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.